Η Puratos ανακοινώνει το άνοιγμα της επόμενης Σχολής Αρτοποιίας - στις Φιλιππίνες

28 Οκτ 2021

Εταιρικά νέα
Δεσμεύσεις

 

Σήμερα, ο Όμιλος Puratos ανακοινώνει το άνοιγμα της έκτης Σχολής Αρτοποιίας του, προσφέροντας ευκαιρίες που μπορούν να επιφέρουν αλλαγές στη ζωή των νέων ανθρώπων σε αναπτυσσόμενες αγορές και παρουσιάζοντας πιο εξειδικευμένη τεχνογνωσία στον κλάδο της αρτοποιίας.

Είκοσι σπουδαστές ξεκίνησαν να παρακολουθούν ένα διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Σχολή Αρτοποιίας στις Φιλιππίνες, μια πρωτοβουλία που έγινε πραγματικότητα σε συνεργασία με το Consuelo «Chito» Madrigal Foundation (CCMF), έναν εδραιωμένο φιλιππινέζικο οργανισμό ο οποίος αποσκοπεί στην εξάλειψη της φτώχειας και στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Παρά τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να είχαν προκύψει εξαιτίας του πανδημίας του κορωνοϊού, οι εργασίες κατασκευής επιταχύνθηκαν και η σχολή άνοιξε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες από τη σύναψη της συνεργασίας.

Σε όλες τις Σχολές Αρτοποιίας της Puratos, 250 σπουδαστές μαθαίνουν πώς να γίνουν επαγγελματίες αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες και σοκολατοποιοί, ενώ άλλοι 241 έχουν ήδη αποφοιτήσει.

Διατηρώντας την παράδοση και την κληρονομιά

Σε παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για ψωμιά, κέικ και γλυκίσματα, και ταυτόχρονα σημαντική έλλειψη ατόμων που διαθέτουν την απαιτούμενη εξειδίκευση για την παραγωγή τους. Έχοντας ηγετικό ρόλο στη βιομηχανία της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της σοκολατοποιίας, η Puratos κατανοεί πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της παράδοσης και της κληρονομιάς αυτής της τέχνης. Το Ίδρυμα Σχολών Αρτοποιίας ασχολείται με αυτά τα ζητήματα, έχοντας ως αποστολή να επηρεάσει σημαντικά τις ζωές των νεότερων, λιγότερο προνομιούχων γενεών μέσα από την προσφορά περισσότερων ευκαιριών στον κλάδο της αρτοποιίας.

Η Puratos Philippines έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον εδραιωμένο οργανισμό «Chito» Madrigal Foundation (CCMF) σε έργα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, γι' αυτό και η εκ νέου συνεργασία τους για την ίδρυση της Σχολής Αρτοποιίας στις Φιλιππίνες ήταν μια προφανής επιλογή, λέει ο Bernard Poplimont, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Puratos Philippines. Η συνεργασία επιτάχυνε την πρόοδο του έργου και οδήγησε στη μετατροπή ενός άδειου κτιρίου στις εγκαταστάσεις του CCMF σε μια πλήρως εξοπλισμένη σχολή αρτοποιίας στην οποία μπορούν να φοιτήσουν 20-25 σπουδαστές.

Έκτη Σχολή Αρτοποιίας

Η Σχολή Αρτοποιίας στις Φιλιππίνες είναι η έκτη Σχολή Αρτοποιίας της Puratos, καθώς η εταιρεία εγκαινιάζει μια νέα σχολή κάθε χρόνο από τη δημιουργία του Ιδρύματος Σχολών Αρτοποιίας το 2016. 25 σπουδαστές συμμετείχαν στη σχολή της Ρουμανίας, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, ακολουθώντας τις σχολές που ιδρύθηκαν στην Ινδία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική.

Μέχρι το 2030, στόχος της Puratos είναι η σε μόνιμη βάση συμμετοχή στις σχολές της 1.000 νέων ανθρώπων από αναπτυσσόμενες χώρες, στην προσπάθειά τους να πετύχουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες.

Οι σπουδαστές των Σχολών Αρτοποιίας παρακολουθούν ένα εντατικό πρόγραμμα σπουδών που διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια. Εμβαθύνουν σε 36 μαθήματα τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 1.600 ώρες εκπαίδευσης, μαθαίνοντας αρχικά για τον εξοπλισμό, την αλληλεπίδραση των συστατικών και τα προϊόντα πριν από την παρακολούθηση τεχνικών και πρακτικών μαθημάτων, όπως το στρώσιμο της σοκολάτας, το ψήσιμο του προζυμιού, η διακόσμηση και το φινίρισμα. Είναι σημαντικό ότι τα μαθήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη σήμανση των τροφίμων, τη διαχείριση των πωλήσεων και τη βασική χρηματοδότηση αποτελούν θεμελιώδη κομμάτια του εκπαιδευτικού προγράμματος, διασφαλίζοντας ότι οι σπουδαστές αποκτούν πολύτιμες γνώσεις γύρω από όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας και προσφέροντάς τους τις βάσεις για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ο Daniel Malcorps, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Puratos, αναφέρει: «Η Puratos έχει σχεδόν συμπληρώσει τριάντα τρία χρόνια παρουσίας στις Φιλιππίνες, γι' αυτό και είμαστε περήφανοι για το άνοιγμα αυτής της σχολής αρτοποιίας και αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι βλέποντας όλο και περισσότερους ντόπιους σπουδαστές να εξελίσσονται στην επόμενη γενιά μεγάλων αρτοποιών. Όπως η Puratos είναι αφοσιωμένη στην αγορά αρτοποιίας των Φιλιππίνων, ολόκληρη η ομάδα των Σχολών Αρτοποιίας είναι αφοσιωμένη στην αποστολή της να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε μη προνομιούχους νέους και να εκπαιδεύει εξειδικευμένους αρτοποιούς με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μας. Έχοντας ηγετική θέση στη βιομηχανία μας, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να κάνουμε τις θέσεις εργασίας στον τομέα της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της σοκολατοποιίας ελκυστικές - σε όλες τις χώρες - και να διαφυλάξουμε τις μοναδικές ιστορίες, τις κληρονομιές και τις δεξιότητες που συνοδεύουν αυτές τις τέχνες.»


Ο Poplimont
συνεχίζει: «Το άνοιγμα της Σχολής Αρτοποιίας έγινε με ταιριαστό και οικείο τρόπο, καθώς συνοδεύτηκε από τη φύτευση κακαόδεντρων στον εξωτερικό χώρο, τα οποία συμβολίζουν τα νέα ξεκινήματα, και την ευλογία του κτιρίου μας σύμφωνα με την τοπική παράδοση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε στους σπουδαστές μας την κατάρτιση που χρειάζονται, ακολουθούμενη από υποστήριξη με τη μορφή πρακτικής άσκησης και θέσεις εργασίας στην Puratos ή σε αξιότιμους πελάτες και συνεργάτες μας. Καταξιωμένοι επαγγελματίες αρτοποιοί, καθώς επίσης και πρεσβευτές του brand μας αλλά και διαμορφωτές γνώμης με δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσέφεραν από την πλευρά τους δωρεάν εξειδικευμένες συνεδρίες και καθοδήγηση. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ευχηθεί για ένα καλύτερο ξεκίνημα και ανυπομονούμε να δούμε αυτούς τους ταλαντούχους σπουδαστές να εξελίσσονται σε εξαιρετικούς αρτοποιούς τα επόμενα χρόνια.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα Σχολών Αρτοποιίας, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.bakeryschoolfoundation.com