Πώς να δημιουργήσετε μια εξαίσια συνταγή με βάση την καραμέλα, των Stéphane Leroux και Fatma Hussen

Ελάτε μαζί μας σε ένα μαγικό ταξίδι με θέμα τη σοκολάτα με ξεναγούς τον Τεχνικό Σύμβουλο Belcolade, βραβευμένο με τον τίτλο Meilleur Ouvrier de France, Stéphane Leroux και την κάτοχο του βραβείου Wanet φοιτήτρια ζαχαροπλαστικής, Fatma Hussen. Μαζί, θα μετατρέψουν ένα κλασικό entremet σε γαστρονομικό αριστούργημα, εξερευνώντας τις τεράστιες δυνατότητες των εφαρμογών που προσφέρει η σοκολάτα Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.

Η πρόκληση; Να δημιουργήσουν ένα entremet, αναμειγνύοντας τις έντονες γεύσεις του καφέ, της καραμέλας και του πορτοκαλιού.

Το αποτέλεσμα; Mokamba: ένας συνδυασμός «Moka» και «Amber» με έντονες γεύσεις καφέ, καραμέλας και πορτοκαλιού. Χάρη στην ισορροπημένη γεύση της Belcolade Selection Amber Cacao-Trace από καραμέλα βουτύρου με γάλα, νότες βανίλιας και επίγευση αλατιού, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εφαρμογής.

Δείτε το βίντεο, εμπνευστείτε και απογειώστε τις δημιουργίες σας με βάση τη σοκολάτα.

Συνταγή: Mokamba

Συνταγή: Mokamba

Ανακαλύψτε τη συνταγή του Stéphane Leroux που δημιούργησε σε συνεργασία με την Fatma Hussen και εμπνευστείτε για τις δημιουργίες σας με βάση τη σοκολάτα. Ελάτε να δημιουργήσουμε μια μαγική συνταγή με σοκολάτα!

Ένα καραμελέ entremet με μοναδική γεύση

Ας δημιουργήσουμε μια κεχριμπαρένια απόλαυση

Η καραμέλα κατατάσσεται ως η τρίτη προτιμώμενη γεύση στα προϊόντα με βάση τη σοκολάτα*. Πιθανότατα να έχετε ήδη ανακαλύψει τα μυστικά της λευκής, γάλακτος και της μαύρης σοκολάτας. Χρησιμοποιείτε όμως τη σοκολάτα καραμέλας στις δημιουργίες σας; Σύμφωνα με τον Stéphane Leroux, Τεχνικό Σύμβουλο της Belcolade, «Συνδυάζει ένα ανοιχτό χρώμα – το οποίο προσφέρει οπτική ποικιλία – με μια γεύση καραμέλας, η οποία είναι η πρώτη σε προτίμηση για τους καταναλωτές». Μαζί με τη φοιτήτρια ζαχαροπλαστικής Fatma Hussen, δημιούργησαν ένα κέικ τεσσάρων στρώσεων εμπνευσμένο από τις διαφορετικές δυνατότητες που προσφέρει η σοκολάτα Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.

Γιατί η καραμελωμένη σοκολάτα είναι ένα τόσο ενδιαφέρον προϊόν;

Stéphane Leroux: «Η καραμελωμένη σοκολάτα, μια παραλλαγή της λευκής σοκολάτας, προσφέρει μια χαρακτηριστική καραμελένια νότα που θα χαρίσει στις συνταγές σας κάτι παραπάνω από την τυπική γεύση και γλυκύτητα του γάλακτος. Η ευελιξία της στους γευστικούς συνδυασμούς, παράλληλα με το κεχριμπαρένιο χρώμα της, προσφέρουν συναρπαστικές δυνατότητες για δημιουργικές διακοσμήσεις. Αυτό την καθιστά μια μοναδική και πολύτιμη επιλογή στην τέχνη της σοκολάτας».

Fatma Hussen: «Υπό την καθοδήγηση του Stéphane Leroux, ήταν για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη να γνωρίσω τις εκτεταμένες ευκαιρίες εφαρμογής που προσφέρει η σοκολάτα Belcolade Selection Amber Cacao-Trace. Ιδανική για να εμφυσήσω ένα στοιχείο καινοτομίας στις συνταγές ζαχαροπλαστικής μου, ανοίγει έναν νέο κόσμο ευκαιριών γαστρονομικής δημιουργικότητας».

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καραμελωμένη σοκολάτα ;

Stéphane Leroux: «Αυτή η σοκολάτα χρησιμοποιείται σαν τη λευκή σοκολάτα, αλλά με μια μικρή διαφορά στο λιώσιμο, γιατί η τελική θερμοκρασία χρήσης της είναι χαμηλότερη. Έχει εξαιρετική απόδοση στις μους και δημιουργεί όμορφα γλάσα και διακοσμήσεις. Με λίγα λόγια, προσφέρει πολλές δημιουργικές δυνατότητες, όπως και οι άλλες σοκολάτες Belcolade Selection».

Με ποιες γεύσεις ταιριάζει καλύτερα;

Stéphane Leroux: «Θεωρώ ότι η καραμελωμένη σοκολάτα είναι πολύ ενδιαφέρουσα όταν συνδυάζεται, για παράδειγμα, με πορτοκάλι και καφέ. Τα φρούτα και ο καφές είναι υλικά που συνδυάζονται δύσκολα, αλλά η σοκολάτα καραμέλας τα συνδέει πολύ όμορφα».

Fatma Hussen: «Γι' αυτό επιλέξαμε να συνδυάσουμε την καραμελωμένη σοκολάτα στο entremet μας με πορτοκάλι και καφέ, και έμεινα έκπληκτη με το πόσο καλά ταιριάζουν μεταξύ τους. Αυτά τα συστατικά αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργώντας ένα απόλυτα ισορροπημένο αποτέλεσμα».

Σας αρέσει και εσάς να τρώτε σοκολάτα καραμέλας;

Fatma Hussen: «Ασφαλώς! Εάν αρχίσω να τρώω, δεν μπορώ να σταματήσω. Ακόμα και όταν παρασκευάζαμε τη συνταγή, ήταν απλά ακαταμάχητη».

Belcolade selection amber cacao-trace

Μια ισορροπημένη amber σοκολάτα με  καραμέλα βουτύρου & επίγευση αλατιού, με περιεκτικότητα σε κακάο 30%. Γνωστή για την πολυχρηστικότητα της, αυτή η βιώσιμη σοκολάτα εγγυάται εξαιρετικά γευστικά αποτελέσματα για χρήση στη ζαχαροπλαστική και σε παρασκευές σοκολάτας.

  • Βελγική σοκολάτα
  • Μεγάλη ευκολία χρήσης και πολυχρηστικότητα
  • Βιώσιμη: Πιστοποιημένη από το Cacao-Trace
Belcolade selection amber cacao-trace

Ενδιαφέρεστε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη συνταγή ή την ομάδα τεχνικών συμβούλων της Belcolade και τις υπηρεσίες μας;

*Source: Innova Market Insights, Category insider: Decadent Delights: Exploring Global Chocolate Confectionery Trend, 2023