Πώς να δημιουργήσετε ένα επιδόρπιο με υλικά φυτικής προέλευσης, των Michel Eyckerman και Kris De Roy

Ανακαλύψτε τον κόσμο των επιδορπίων με υλικά φυτικής προέλευσης με τον τεχνικό σύμβουλο της Belcolade Michel Eyckerman και τον σεφ-ιδιοκτήτη του εστιατορίου Hofke van Bazel με αστέρι Michelin και πράσινο αστέρι Kris De Roy. Χρησιμοποιώντας την  Belcolade Selection W. Plant-based Cacao-Trace, αποδεικνύουν ότι οι δημιουργίες με υλικά φυτικής προέλευσης μπορούν να είναι τόσο καλές διατροφικά όσο και νόστιμες.

Η πρόκληση; Να δημιουργήσουν ένα επιδόρπιο με υλικά φυτικής προέλευσης που να ανταγωνίζεται τα παραδοσιακά επιδόρπια σε γεύση και ελκυστικότητα.

Το αποτέλεσμα; Το Lunar Tube: ένα φυτικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις κρεμώδεις, καρυδένιες νότες βανίλιας της κουβερτούρας Belcolade Selection W. φυτικής προέλευσης Cacao-Trace με φρέσκα σμέουρα και ξύσμα περγαμόντου, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες των φυτικών συστατικών.

Παρακολουθήστε το βίντεό μας και ανακαλύψτε τον κόσμο των επιδορπίων με βάση υλικά φυτικής προέλευσης. 

Συνταγή: Lunar Tube

Συνταγή: Lunar Tube

Μάθετε αυτή την καινοτόμο συνταγή ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες των Michel Eyckerman και Kris de Roy. Ελάτε να δημιουργήσουμε μια μαγική συνταγή με σοκολάτα!

Απόλαυση φυτικής προέλευσης

Ας δημιουργήσουμε ένα επιδόρπιο με υλικά φυτικής προέλευσης

Αφεθείτε στη νοστιμιά των υλικών φυτικής προέλευσης, τα οποία γίνονται όλο και περισσότερο τάση, με το 56% των καταναλωτών να εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για τις επιλογές φυτικής προέλευσης, σύμφωνα με έρευνα της Taste Tomorrow*. Για τους σεφ, τους ζαχαροπλάστες και τους σοκολατοποιούς, η τάση αυτή αποτελεί το έναυσμα για να ανακαλύψουν τα τέλεια συστατικά για τη δημιουργία μιας γευστικής εμπειρίας που ανταγωνίζεται τα παραδοσιακά επιδόρπια. Αυτό το μοναδικό επιδόρπιο του Michel Eyckerman, τεχνικού συμβούλου της Belcolade, και του Kris De Roy, σεφ-ιδιοκτήτη του εστιατορίου Hofke van Bazel, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, αποδεικνύει ότι αυτό είναι εφικτό.

Γιατί επιλέξατε να δουλέψετε με μια κουβερτούρα φυτικής προέλευσης;

Michel Eyckerman: «Είναι ένα εντυπωσιακό προϊόν για να το δουλέψεις. Πρόσφατα, η ζήτηση για φυτικής προέλευσης εναλλακτικές της σοκολάτας αυξήθηκε ραγδαία. Η στροφή αυτή δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν προϊόντα φυτικής προέλευσης, αλλά επίσης στο γεγονός ότι υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία για μια πιο ευσυνείδητη διατροφή.

Kris De Roy: «Παρατηρώ την τάση αυτή και στο εστιατόριό μου. Γι’ αυτό παρέχω πάντα μια εναλλακτική στα πιάτα με κρέας και ψάρι. Κάποιες φορές, δημιουργώ ακόμη και πιάτα με υλικά αποκλειστικά φυτικής προέλευσης, τα οποία περιέχουν φρούτα και λαχανικά από τον κήπο μου και τα οποία αρέσουν πάντα στον κόσμο».

Υπάρχουν ήδη αρκετές εναλλακτικές λύσεις για την παρασκευή επιδορπίων με υλικά φυτικής προέλευσης;

Michel Eyckerman: «Όσον αφορά τη σοκολάτα, η Belcolade παρέχει τώρα μια πλήρη γκάμα από μαύρες, γάλακτος και λευκές κουβερτούρες φυτικής προέλευσης. Η ανάπτυξη ενός εναλλακτικού προϊόντος φυτικής προέλευσης αντί της λευκής σοκολάτας ενέχει προκλήσεις, αλλά δημιουργήσαμε με επιτυχία μια κουβερτούρα που δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και εύχρηστη».

Με τι μπορείς να συνδυάσεις την κουβερτούρα;

Michel Eyckerman: «Χάρη στο ολοκληρωμένο γευστικό προφίλ της, μπορείς να τη συνδυάσεις εύκολα με φρούτα, καραμέλα και ξηρούς καρπούς».

Kris De Roy: «Καθώς σκεφτόμασταν τι επιδόρπιο θα δημιουργήσουμε, μας ήρθε η ιδέα να προσθέσουμε σμέουρα. Το ζωηρό κόκκινο χρώμα έρχεται σε υπέροχη αντίθεση με το λευκό της κουβερτούρας Belcolade και οι γεύσεις αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια».

Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

Kris De Roy: «Έχει σίγουρα υπέροχη εμφάνιση και είναι πολύ νόστιμο. Επίσης, δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είναι φυτικής προέλευσης, και αυτό μου αρέσει».

Belcolade selection w. plant-based cacao-trace

Γεμάτο σώμα και κρεμώδης λευκή κουβερτούρα φυτικής προέλευσης, με απαλές νότες καρυδιού και βανίλιας, που ενισχύονται με ντελικάτες νότες μελιού.
Ιδανικό για κλασικές και φυτικές συνταγές ζαχαροπλαστικής, επιδόρπια και εφαρμογές σοκολάτας.

  • Κρεμώδης υφή και ισορροπημένη γεύση
  • Όμορφη λάμψη και χρώμα για τις λευκές σας δημιουργίες
  • Βιώσιμη: Πιστοποιημένη από το Cacao-Trace
Belcolade selection w. plant-based cacao-trace

Ενδιαφέρεστε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη συνταγή ή την ομάδα τεχνικών συμβούλων της Belcolade και τις υπηρεσίες μας;

*Source: Innova Category Survey Chocolate 2023 / Trends survey 2023.