Αναζήτηση τρόπων για την επίτευξη διατροφικής ισορροπίας στα αρτοσκευάσματα

19 Αυγ 2024

ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ

Η δημιουργία διατροφικά ισορροπημένων προϊόντων είναι πολύ σημαντική τόσο για την υγεία των καταναλωτών όσο και για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Υιοθετώντας καινοτόμες προσεγγίσεις και έξυπνα υποκατάστατα συστατικών, οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες μπορούν να ενισχύσουν τη θρεπτική αξία των προϊόντων τους χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στη γεύση. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να ανταποκριθείτε στην αυξανόμενη ζήτηση για πιο υγιεινές επιλογές.

Κατανόηση της διατροφικής ισορροπίας

Η διατροφική ισορροπία αφορά στην κατανάλωση κατάλληλων ποσοτήτων όλων των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών χωρίς υπερβολική έμφαση σε μια θρεπτική ουσία εις βάρος άλλων.

Μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει στο σώμα τη σωστή αναλογία θρεπτικών ουσιών που απαιτείται για τη βέλτιστη υγεία και λειτουργία του οργανισμού.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη διατροφική ισορροπία;

Οι αρχές μιας υγιεινής διατροφής, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ορίζουν ότι πρέπει να καταναλώνουμε...…

  • λιγότερο από 50 γραμμάρια ζάχαρης ημερησίως
  • λιγότερο από 65 γραμμάρια λιπαρών ημερησίως
  • λιγότερο από 5 γραμμάρια αλατιού ημερησίως
  • τουλάχιστον 400 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών ημερησίως
  • τουλάχιστον 25 γραμμάρια φυτικών ινών ημερησίως

Πώς να δημιουργήσετε πιο θρεπτικά αρτοσκευάσματα

Για τους παραγωγούς αρτοσκευασμάτων, υπάρχουν 2 βασικοί τομείς στους οποίους πρέπει να δώσουν προτεραιότητα ώστε να συμβάλουν καλύτερα στην προώθηση της διατροφικής ισορροπίας:

  1. Μείωση της περιεκτικότητας σε αλάτι, λιπαρά και ζάχαρη όπου αυτό είναι δυνατό.
  2. Προσθήκη ωφέλιμων για εσάς συστατικών, για παράδειγμα πραγματικά φρούτα και πλούσια σε ίνες συστατικά, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης και οι σπόροι.

Στην Puratos προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις για κάθε στρώση του τελικού προϊόντος, προκειμένου να βοηθήσουμε τους αρτοποιούς και τους ζαχαροπλάστες να βελτιστοποιήσουν τη συνολική διατροφική αξία των προϊόντων τους χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα, τη γεύση ή την υφή.

Λιγότερη ζάχαρη

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα Puratos με λιγότερη ζάχαρη εδώ: Προϊόντα Puratos με λιγότερη ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι επίσης το #1 συστατικό που οι καταναλωτές επιθυμούν να μειώσουν στη διατροφή τους, καθώς η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας και αρκετών άλλων μη μεταδοτικών ασθενειών όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οδοντικές κοιλότητες και πολλά άλλα.

Λύσεις της Puratos:

Αυτές οι λύσεις προσφέρουν έναν ισχυρισμό λιγότερης ζάχαρης σε ένα τελικό προϊόν χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα και την αισθητηριακή εμπειρία.

Προσφέρουμε διάφορες κατηγορίες λύσεων με λιγότερη ζάχαρη:

Ολοκληρωμένα μείγματα

  • Το Tegral Satin No Sugar Cake στο οποίο έχει αντικατασταθεί η ζάχαρη
  • Την αγαπημένη σας Cremyvit No Sugar όπου και εδώ έχει αντικατασταθεί η ζάχαρη
  • Tην γνήσια Βέλγικη σοκολάτα Belcolade στην σειρά Malt χωρίς ζάχαρη

Λιγότερα λιπαρά

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας λιπαρών, ιδίως κορεσμένων και τρανς λιπών, μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η παραγωγή αρτοσκευασμάτων με χαμηλότερα επίπεδα λιπαρών αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο να βελτιώσουμε τη μακροπρόθεσμη υγεία των καταναλωτών.

Λύσεις της Puratos:

Σε συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ, στόχος μας είναι να μειώσουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδίως σε εκείνα με κακή διατροφική ποιότητα όπως τα τρανς λιπαρά, ή να τα αντικαταστήσουμε με λιπαρά καλής διατροφικής ποιότητας.

Προσφέρουμε 2 κατηγορίες λύσεων με λιγότερα λιπαρά:

    ●      Γεμίσεις

Για παράδειγμα, το Cremfill Ultim είναι μια σειρά γεμίσεων ξηρών καρπών και σοκολάτας με βάση το νερό, τα προϊόντα της οποίας περιέχουν έως και 70% λιγότερα λιπαρά σε σύγκριση με τις γεμίσεις με βάση τα λιπαρά.

   ●      Γλυκά μείγματα αρτοποιίας και βελτιωτικά

Για παράδειγμα, το Intens Puraslim είναι μια τεχνολογία καθαρής ετικέτας που επιτρέπει τη μείωση των λιπαρών στις συνταγές μαλακών και γλυκών ψωμιών σε ποσοστό έως και 50%.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα Puratos με λιγότερα λιπαρά εδώ: Προϊόντα Puratos με λιγότερα λιπαρά

Λιγότερο αλάτι

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα Puratos με λιγότερο αλάτι εδώ: Puratos Salt Reduced

Η παγκόσμια μέση πρόσληψη για τους ενήλικες είναι 4310 mg νατρίου/ημέρα (ισοδυναμεί με 10,78 g αλατιού/ημέρα). Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο της σύστασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το ψωμί είναι ένα από τα κύρια τρόφιμα που συμβάλλουν στην κατανάλωση αλατιού. Για παράδειγμα, στο Βέλγιο, το ψωμί είναι ο #1 συντελεστής στην πρόσληψη αλατιού! Ως αποτέλεσμα, η μείωση του αλατιού θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων των αρτοποιών. 

Λύσεις της Puratos:

Οι λύσεις μας για τη μείωση της περιεκτικότητας των αρτοσκευασμάτων σε αλάτι επιτρέπουν την προσθήκη ισχυρισμού λιγότερου αλατιού σε ένα τελικό προϊόν, χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα ή την αισθητηριακή εμπειρία.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το μίγμα για χωριάτικο ψωμί Tegral Less Salt με 50% λιγότερο αλάτι.

Περισσότερα φρούτα, λιγότερο από τα υπόλοιπα

Στόχος μας είναι η αύξηση της περιεκτικότητας των γεμίσεών μας σε φρούτα, όπου αυτό είναι δυνατό. Αυτό βοηθά τους καταναλωτές να επιτύχουν τη συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση φρούτων αλλά επίσης στοχεύει στην κάλυψη της ζήτησης των καταναλωτών - η έρευνα Taste Tomorrow δείχνει ότι το 64% των καταναλωτών πιστεύει ότι τα τρόφιμα που περιέχουν γεμίσεις φρούτων είναι υγιεινά. 

Η σειρά γεμίσεών μας με περιεκτικότητα σε φρούτα τουλάχιστον 50% θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διατροφικής αξίας των εφαρμογών ζαχαροπλαστικής, κέικ και αρτοποιίας και θα είναι πιο ελκυστική για τους καταναλωτές που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας.

Εξερευνήστε τη σειρά γεμίσεών μας με φρούτα εδώ:

Topfil

Vivafil 

Αύξηση της περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι σύνθετοι υδατάνθρακες που δεν μπορούν να αφομοιωθούν πλήρως στο έντερο. Οι ίνες είναι απαραίτητες για μια υγιεινή διατροφή και για την υγεία σας γενικότερα Οι ίνες μπορούν επίσης να συμβάλουν στη μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη και λιπαρών στα αρτοσκευάσματα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη που προσφέρουν οι ίνες για την υγεία μας και για τις λύσεις που παρέχουμε

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να επιτύχουν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ινών είναι με την προώθηση ψωμιού ολικής άλεσης στους πελάτες μας. 

Τα προϊόντα της Puratos όπως το Puravita, το Softgrain, και το Sproutgrain μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες.

Ενδιαφέρεστε για μία από τις λύσεις μας; Επικοινωνήστε με την Puratos Ελλάς σήμερα!