Στήριξη για τη μετρίαση του κόστους μέσω καινοτόμων λύσεων

27 Ιουν 2022

Κόστος & Αποτελεσματικότητα
ΛΥΣΕΙΣ

Στην τελευταία μας έρευνα καταναλωτών Taste Tomorrow (Απρίλιος 2022) διαπιστώθηκε ότι το 96% των ανθρώπων ανησυχεί για τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών, καθώς και για τον αντίκτυπό τους στις δαπάνες του νοικοκυριού τους. Ειδικότερα, μία από τις 3 κορυφαίες ανησυχίες είναι η αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι το 56% των ανθρώπων ελέγχει τις τιμές των προϊόντων με περισσότερη λεπτομέρεια, γεγονός που σημαίνει ότι είναι σημαντικό αυτές οι αυξήσεις τιμών να αναγνωριστούν και να εφαρμοστούν λύσεις, ώστε να καθησυχάσετε τους καταναλωτές σας. 

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων σε διεθνές επίπεδο, πολλοί οικονομικοί κλάδοι αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις. Στους κλάδους της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της σοκολατοποιίας γνωρίζουμε ότι έχει επηρεαστεί η διαθεσιμότητα υλικών, η τιμή των πρώτων υλών και η εφοδιαστική αλυσίδα συγκεκριμένων υλών.


Στην Puratos, είμαστε υπερήφανοι για την παροχή καινοτόμων λύσεων. Η δέσμευσή μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να μετριάσουν το κόστος· ανεξάρτητα αν πρόκειται για εύρεση εναλλακτικών, για συστατικά χαμηλότερου κόστους, για γενικές συμβουλές για τη διατήρηση λοιπών επιχειρηματικών δαπανών σε χαμηλό επίπεδο ή για τη γνωστοποίηση αυξήσεων στις τιμές στους πελάτες σας, είμαστε στο πλευρό σας για να προσφέρετε πλήρη διαφάνεια αυτή την περίοδο.  

Έτσι, πριν αφαιρέσετε ένα είδος από την γκάμα των προϊόντων σας, επικοινωνήστε μαζί μας στην Puratos για να μάθετε πώς μπορείτε να μειώσετε το κόστος ή ακόμα και πώς να αναδιαμορφώσετε τις συνταγές σας, ώστε να διατηρήσετε υπό έλεγχο τις δαπάνες και να κρατήσετε αυτές τις αγαπημένες συνταγές στο μενού. 

ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Οι τιμές των συστατικών αυξάνονται και κάποια συστατικά διατίθενται με όλο και μεγαλύτερη δυσκολία, λόγω προβλημάτων εφοδιασμού.

Στην Puratos, εστιάζουμε στον μετριασμό του κόστους, προτείνοντας εναλλακτικά συστατικά, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή στην ποιότητα.

Μερικά από αυτά τα συστατικά περιλαμβάνουν:  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΑΣ

Εκτός από την αντικατάσταση μερικών από τα συστατικά σας, για να διασφαλίσετε εξοικονόμηση κόστους χωρίς συμβιβασμούς στην γεύση και την ποιότητα των τελικών προϊόντων σας, δημιουργήσαμε μια εύχρηστη λίστα που ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις καθημερινές δαπάνες.

1. Αναλύστε τα έξοδά σας

Η γνώση είναι το παν. Είναι καλό να γνωρίζετε όλα τα έξοδα της επιχείρησής σας. Με αυτή τη γνώση, θα καταλάβετε αν μπορείτε να αλλάξετε κάποια πράγματα για να μειώσετε τις δαπάνες.

Για παράδειγμα, αγοράζετε συνεχώς μεγάλη ποσότητα από ένα συστατικό; Ή μήπως έχετε σε λειτουργία όλη μέρα έναν εξοπλισμό που πρέπει να είναι αναμμένος για μία ώρα; Κάποιες από αυτές τις δαπάνες ίσως φαίνονται μικρές, αλλά με τον καιρό αθροίζονται. Έτσι, αναλύστε τα έξοδά σας και αναλογιστείτε τι είναι απαραίτητο και τι όχι.  

2. Μειώστε τη σπατάλη τροφίμων

Ένα κόστος που αθροίζεται σε σημαντικό ποσό είναι η σπατάλη τροφίμων. Μπορεί να βολεύει να προετοιμάζετε μια μεγάλη ή στρογγυλοποιημένη λίστα υλικών, αλλά σας συνιστούμε να αγοράζετε μόνο όσα σας χρειάζονται. Με αυτό τον τρόπο δεν εξοικονομείτε απλώς χρήματα, αλλά κάνετε καλό και στον πλανήτη.

Ενδιαφέρεστε να δείτε τρόπους καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων; Δείτε πώς αυτές οι 10 ιδέες μπορούν να βοηθήσουν ώστε τα προϊόντα να μην καταλήξουν σε κάδους σκουπιδιών..

3. Δημιουργήστε κάρτες συνταγών

Με τη δημιουργία καρτών συνταγών για όλα τα προϊόντα σας θα μπορέσετε να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων, καθώς θα γνωρίζετε ακριβώς πόση ποσότητα χρειάζεστε από κάθε υλικό και θα υπάρχουν ελάχιστα σφάλματα στη διαδικασία παραγωγής. Ειδικότερα, αυτό θα σας βοηθήσει όταν στην ομάδα σας εντάσσονται νέοι υπάλληλοι , οι οποίοι, αντί να πρέπει να μαντεύουν και να χρησιμοποιούν υπερβολική ποσότητα από ένα υλικό, θα γνωρίζουν επακριβώς τι πρέπει να κάνουν και τι να χρησιμοποιήσουν.

4. Δώστε προσοχή στην κατανάλωση ενέργειας

Με τη διαρκή αύξηση των τιμών ενέργειας, είναι ώρα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση ενέργειας. Γνωρίζατε ότι, με τη σωστή τοποθεσία, τη σωστή θερμοκρασία, την ορθή καθημερινή χρήση και την καλή συντήρηση μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση του ψυγείου και του καταψύκτη σας;

  • Φροντίζετε για τον επαρκή εξαερισμό των συσκευών σας (ειδικά αν είναι εντοιχισμένες) για να αποφύγετε τυχόν βλάβες και αυξημένη κατανάλωση λόγω υπερθέρμανσης.
  • Τοποθετήστε το ψυγείο ή τον καταψύκτη σας στην πιο δροσερή θέση, μακριά από πηγές θερμότητας (φούρνο, καλοριφέρ, άμεσο ηλιακό φως κ.λπ.)
  • Ξεσκονίζετε τακτικά τον εναλλάκτη θερμότητας που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής σας.
  • Ανοίγετε την πόρτα της συσκευής σας όσο το δυνατόν λιγότερο και για όσο το δυνατόν μικρότερο διάστημα.
  • Πραγματοποιείτε απόψυξη στον καταψύκτη σας τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ή συχνότερα, αν συσσωρεύεται πάγος. Αρκούν μόλις 2 χιλιοστά πάγου ώστε η συσκευή σας να καταναλώνει 10% περισσότερη ενέργεια.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ

Κανείς δεν θέλει ποτέ να ακούσει την έκφραση «αύξηση κόστους», αλλά, στην παρούσα συγκυρία, δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε ανάλογες συζητήσεις και κατά τη γνώμη μας, είναι προτιμότερο να κάνουμε αυτή τη συζήτηση παρά να μην την κάνουμε καθόλου.

Η πιο πρόσφατη Έρευνα καταναλωτών Taste Tomorrow (Απρίλιος 2022) δείχνει ότι η εμπιστοσύνη και η ποιότητα παραμένουν σε πολύ υψηλή θέση για τους πελάτες. Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν σε εσάς για τη δεξιοτεχνία και την εξειδικευμένη γνώση σας. Έτσι, παρέχοντας πλήρη διαφάνεια και εξαλείφοντας τις ανησυχίες που προκαλεί το κλίμα συνεχών ανατιμήσεων, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα διατηρήσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας. Η γνωστοποίηση των αυξήσεων του κόστους επιτρέπει επίσης στους πελάτες σας να αξιολογούν τις δικές τους δαπάνες και να υπολογίζουν τυχόν αυξήσεις, εξαλείφοντας άμεσα τις ανησυχίες για το άγνωστο.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να διευκολύνετε λίγο την επικοινωνία σας.

  1. Ενημερώστε το προσωπικό σας - για να είστε βέβαιοι ότι όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, εξηγήστε στην ομάδα σας τους λόγους για την αύξηση του κόστους. Έτσι, όλοι θα είναι ενήμεροι και θα μπορούν να εξηγούν επακριβώς τους λόγους, σε περίπτωση που κάποιος ρωτήσει εκείνους, αντί για εσάς.
  2. Εξηγήστε τους λόγους - αν οι πελάτες σας γνωρίζουν γιατί το κόστος σας αυξάνεται, είναι πιθανότερο να δείξουν κατανόηση. Η γνώση είναι το παν και οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ότι γνωρίζουν τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και πώς τους επηρεάζει - εσείς μπορείτε να τους δώσετε αυτές τις πληροφορίες και να τους καθησυχάσετε.
  3.  Επικοινωνήστε άμεσα με τους πελάτες σας - αντί να αναρτήσετε μια ειδοποίηση ή μια δημοσίευση, επικοινωνήστε απευθείας με τους πελάτες σας. Αυτή η προσωπική προσέγγιση τους επιτρέπει να κάνουν τυχόν ερωτήσεις και τους κάνει να νιώθουν ότι δεν αποφεύγετε τη συζήτηση ούτε ότι παίρνετε το ζήτημα αψήφιστα.  

Για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εσάς και την επιχείρησή σας να διατηρήσετε το κόστος υπό έλεγχο και να προσαρμοστείτε στην παρούσα συγκυρία, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας,, και θα συνεργαστούμε μαζί σας για να βρούμε μια λύση.

Related Articles

Mitigating business costs through alternative ingredients

Mitigating business costs through alternative ingredients

At Puratos, we help customers find solutions. One of the solutions to the current market context is using alternative, cost-effective ingredients to help mitigate costs while keeping the quality of your finished products high.

Healthy and tasty treats – the delicate balancing act

Healthy and tasty treats – the delicate balancing act

Healthier foods top today’s shopping lists – but the nutritious yet delicious puzzle is one food producers are still trying to solve. We can help you learn how.

Why perfectionating softness and freshness in bread matters

Why perfectionating softness and freshness in bread matters.

Bakers know that the perfect soft, fresh texture in bread is an art to master, and a science to perfect. In truth, every generation wants to develop and improve their baking skills by trying new techniques and different ingredients

How long fermentation is changing the baking industry

How long fermentation is changing the baking industry

As consumers rediscover the nutritional benefits of bread, there’s increasing demand for transparency, simplicity and authenticity.