Puratos: Ενδυνάμωση των κοινοτήτων και διατήρηση της κληρονομιάς μέσω της χρήσης υπεύθυνων συστατικών στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και τη σοκολατοποιία

Δεσμεύσεις
Προϊοντα
Διατροφή
Συμπεριφορά Καταναλωτών

Ανακαλύψτε πώς η Puratos, μια κορυφαία εταιρεία παραγωγής συστατικών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιίας, δεσμεύεται να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες και να διατηρεί την πλούσια κληρονομιά των παραδοσιακών μεθόδων αρτοποιίας και σοκολατοποιίας. Εστιάζοντας στην εκπαίδευση, την κοινωνική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα, η Puratos φέρνει επανάσταση στον κλάδο μέσα από την ενίσχυση των ανθρώπων και τη διασφάλιση της αυθεντικότητας των γεύσεων που έχουν γοητεύσει ολόκληρες γενιές.

Δέσμευση στις κοινότητες: Σχολές Αρτοποιίας

Πιστεύουμε ότι η επένδυση στην εκπαίδευση αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο ενδυνάμωσης των ανθρώπων και δημιουργίας ενός καλύτερου μέλλοντος. Για τον λόγο αυτόν, το 2014, ιδρύσαμε το Ίδρυμα Σχολών Αρτοποιίας και σήμερα διευθύνουμε Σχολές Αρτοποιίας σε εννέα χώρες.

Οι σχολές αυτές προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση σε νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε όσους προέρχονται από μειονεκτούντα περιβάλλοντα, στους τομείς της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της σοκολατοποιίας.

Μέσα από τις Σχολές Αρτοποιίας μας, παρέχουμε πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και διεθνούς κύρους διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι σπουδαστές αποφοιτούν έχοντας αποκτήσει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να πετύχουν στον κλάδο. Μόνο το 2022 αποφοίτησαν από τις Σχολές Αρτοποιίας μας 58 σπουδαστές, ενώ περισσότεροι από 300 έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους από την έναρξη του προγράμματος. Είμαστε επίσης υπερήφανοι για την ίδρυση νέων σχολών στις ΗΠΑ και τον Λίβανο το 2022. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η συμμετοχή 1.000 σπουδαστών στο πρόγραμμα σε μόνιμη βάση μέχρι το 2030, μέσω της συνεχούς ίδρυσης νέων Σχολών Αρτοποιίας κάθε χρόνο.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες που θα επιφέρουν αλλαγές στη ζωή όσων προέρχονται από μειονεκτούντα περιβάλλοντα, βοηθώντας τους να αναπτύξουν όλες τους τις δυνατότητες και να έχουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου εξειδικευμένων επαγγελματιών, όχι μόνο υποστηρίζουμε την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κλάδου, αλλά παράλληλα βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων και των κοινοτήτων τους. 

Δέσμευση στις κοινότητες: Πρόγραμμα Cacao-Trace

Το πρόγραμμα Cacao-Trace θέτει ένα νέο πρότυπο στην προμήθεια κακάο από βιώσιμες πηγές, εστιάζοντας στην ποιοτική γεύση και ωφελώντας τους καλλιεργητές κακάο και τις κοινότητες από τις οποίες προέρχονται. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προγράμματα πιστοποίησης, τα οποία δίνουν προτεραιότητα στην ποσότητα και την αύξηση της απόδοσης, το πρόγραμμα Cacao-Trace πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, εστιάζοντας στη βελτίωση της γεύσης και των συνθηκών διαβίωσης των καλλιεργητών.

Μέσω του Cacao-Trace, προσφέρουμε βασικά στοιχεία όπως είναι η εκπαίδευση των καλλιεργητών, η δίκαιη τιμολόγηση και η διαφοροποίηση της παραγωγής και των εσόδων των καλλιεργητών. Ωστόσο, πηγαίνουμε ακόμα πιο πέρα με δύο μοναδικά χαρακτηριστικά:

  • Ζύμωση σε κέντρα επεξεργασίας μετά τη συγκομιδή: Έχουμε ειδικούς σε θέματα ζύμωσης σε κέντρα επεξεργασίας μετά τη συγκομιδή που βρίσκονται κοντά στους καλλιεργητές κακάο. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε ότι η διαδικασία ζύμωσης χαρακτηρίζεται από τη υψηλότερη δυνατή ποιότητα, με αποτέλεσμα σταθερά ανώτερες γευστικές εμπειρίες για τους λάτρεις της σοκολάτας, δημιουργώντας παράλληλα αυξημένο εισόδημα για τους καλλιεργητές.
  • Μπόνους σοκολάτας: Πέρα από την προσφορά ευκαιριών εκπαίδευσης και προνομιακών τιμών, παρουσιάσαμε την πρωτοβουλία του Μπόνους Σοκολάτας. Για κάθε κιλό σοκολάτας που πωλείται, 0,10 λεπτά του ευρώ επανεπενδύονται απευθείας στις κοινότητες καλλιεργητών κακάο. Εφαρμόζουμε πλήρη διαφάνεια σε αυτήν τη διαδικασία, διασφαλίζοντας δίκαιη διανομή για κάθε ευρώ που συλλέγεται. Το 2022 καταβάλαμε ως Μπόνους Σοκολάτας το ποσό-ρεκόρ των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον θετικό αντίκτυπο του προγράμματος.

Μέσω του Cacao-Trace, είμαστε υπερήφανοι που επηρεάζουμε θετικά 10.784 καλλιεργητές σε επτά χώρες, μεταξύ αυτών στις Φιλιππίνες, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Παπούα Νέα Γουινέα, την Ουγκάντα, το Καμερούν, το Βιετνάμ και το Μεξικό. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα και την ευημερία των καλλιεργητών κακάο και των κοινοτήτων τους.

Διατήρηση της κληρονομιάς: Βιβλιοθήκη Προζυμιών και Κήποι Κακάο

Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της κληρονομιάς στον τομέα της παραγωγής ψωμιού και βελγικής σοκολάτας, εκτιμώντας ιδιαίτερα τις παραδοσιακές μεθόδους και τις ασύγκριτες γεύσεις που συνδέονται με αυτά τα αγαπημένα προϊόντα.

Η Βιβλιοθήκη Προζυμιών μας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση και την ανανέωση των τεχνικών φυσικής ζύμωσης. Έχοντας ως στόχο την καταχώριση 3.500 προζυμιών στην ψηφιακή μας βιβλιοθήκη μέχρι το 2023, αποσκοπούμε στην καλύτερη κατανόηση της βιοποικιλότητας του προζυμιού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το συγκεκριμένο έργο διασφαλίζει ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής ψωμιού συνεχίζουν να γνωρίζουν άνθιση, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις από διαφορετικές περιοχές και τιμώντας την ποικιλομορφία αυτής της διαχρονικής πρακτικής. Μέχρι σήμερα, 139 προζύμια από 27 χώρες έχουν αποθηκευτεί στη φυσική μας βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο St. Vith του Βελγίου, ενώ πάνω από 2.700 προζύμια από περισσότερες από 2.000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταχωρηθεί στην ψηφιακή μας βιβλιοθήκη από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Επιπλέον, δημιουργούμε έναν κήπο κακάο στη φυτεία Belcolade που διατηρούμε στην Chunca, στο Μεξικό. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η διατήρηση των πέντε γηγενών ποικιλιών κακάο του Μεξικού, μέσα από την εξασφάλιση της επιβίωσης και της διαθεσιμότητάς τους για τις μελλοντικές γενιές. Διαφυλάσσοντας αυτές τις ποικιλίες, αποτίουμε φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά του κακάο και στον καθοριστικό ρόλο του στον κόσμο της σοκολάτας. 

Η Puratos είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός προμηθευτής πρώτων υλών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιίας. Είμαστε μια υπεύθυνη εταιρεία που έχει δεσμευτεί να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο για τις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται. Μέσα από τις πρωτοβουλίες μας, όπως οι Σχολές Αρτοποιίας και το πρόγραμμα Cacao-Trace, επενδύουμε στην εκπαίδευση, ενδυναμώνουμε τους νέους και στηρίζουμε τους καλλιεργητές κακάο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της κληρονομιάς και των παραδόσεων, αγκαλιάζοντας παράλληλα την καινοτομία ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες και τους καταναλωτές μας μια αυθεντική και μοναδική διατροφική εμπειρία. Εστιάζοντας στη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την κοινωνική ανάπτυξη, στόχος μας είναι η δημιουργία αξίας για την κοινωνία και η αντιμετώπιση ζητημάτων ανισότητας. Επιλέγοντας την Puratos, όχι μόνο επιλέγετε εξαιρετικές λύσεις αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιίας, αλλά παράλληλα συμβάλλετε σε έναν καλύτερο κόσμο. 

Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι καθώς συνεχίζουμε να κάνουμε τη διαφορά, δημιουργώντας συνέχεια απολαυστικά προϊόντα.