7 τρόποι για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας κατά την περίοδο των εορτών

10 Δεκ 2020

Εταιρικά Nέα


Η περίοδος των εορτών είναι πάντα μια σημαντική στιγμή του χρόνου για τους αρτοποιούς και μια ευκαιρία για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας. Μπορεί η φετινή χρονιά να ήταν ιδιαίτερη, ενδέχεται, όμως, να δημιουργήσει ευκαιρίες, καθώς οι καταναλωτές θέλουν να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Πώς μπορείτε λοιπόν να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες στο κατάστημά σας και να αξιοποιήσετε την εορταστική περίοδο; Ακολουθούν 7 συμβουλές και μυστικά για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο την εορταστική περίοδο και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

1. Προωθήστε τις εορταστικές προσφορές σας

Προσελκύστε τους πελάτες στο κατάστημά σας παρουσιάζοντας τις εορταστικές λιχουδιές σας. Ενημερώστε τους για τα προϊόντα σας, εμπνεύστε τους με προτάσεις για εορταστικές παρουσιάσεις, συνταγές και μενού. Χρησιμοποιήστε διάφορους τρόπους επικοινωνίας μαζί τους: στείλτε email, κρεμάστε αφίσες στο κατάστημά σας, χρησιμοποιήστε σημάνσεις στο πεζοδρόμιο, προωθήστε τα προϊόντα σας στον ιστότοπό σας και αξιοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2. Κάντε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον καλύτερο σύμμαχό σας αυτές τις γιορτές

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν έναν οικονομικό, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να έρθετε σε επικοινωνία με πιθανούς πελάτες. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναδείξετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, και να επισημάνετε την αξία τους για αυτή την εορταστική περίοδο. Αναρτήστε φωτογραφίες με τις εορταστικές συνταγές σας στον ιστότοπο και στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

3. Ευχαριστήστε τους πελάτες σας

Το 2020 δεν ήταν εύκολη χρονιά για τους περισσότερους από εμάς. Ευχαριστήστε τους πελάτες σας για την αφοσίωσή τους μέσα από μικρές χειρονομίες. Μπορείτε να εκτυπώσετε (εξατομικευμένες) ευχετήριες κάρτες για το Νέο Έτος για να συνοδεύετε κάθε αγορά.
Ή μπορείτε να δίνετε κάποιο από τα προϊόντα σας ως δώρο. Μπορεί μάλιστα να τους αρέσει τόσο πολύ αυτή η χειρονομία σας που να επιστρέψουν στο κατάστημά σας για να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα! Άλλωστε ποιος δεν αγαπά τα δώρα και τα δωρεάν προϊόντα; Ως άλλος Άγιος Βασίλης, μπορείτε, για παράδειγμα, να δίνετε μια δωρεάν λιχουδιά σε κάθε 25ο πελάτη σας.

4. Κάντε μια προσφορά στην κοινότητα

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που περνούν δύσκολα και μπορεί να μην είναι σε θέση να περάσουν τις γιορτές όπως θα ήθελαν. Αναζητήστε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως τράπεζες τροφίμων, για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, και χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσετε τους πελάτες σας για αυτό.

5. Προσαρμόστε τις προσφορές σας στη νέα πραγματικότητα

Λόγω των περιορισμών, θα περάσουμε τις γιορτές με μερικά μόνο από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι το μέγεθος των προσφορών σας είναι προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα.

6. Αξιοποιήστε τις γιορτές από άλλες κουλτούρες

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά ή Θεοφάνια, οι ψημένες λιχουδιές μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε κάθε γιορτή! Θα μπορούσατε να φτιάξετε λιχουδιές για κάθε διαφορετική γιορτή και κουλτούρα. Χρειάζεστε έμπνευση; Ανατρέξτε στον λογαριασμό της Puratos στο Instagram όπου μοιραζόμαστε συνταγές από όλον τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

7. Δημιουργήστε εορταστική ατμόσφαιρα στο κατάστημα σας  

Προσελκύστε τους περαστικούς στο κατάστημά σας. Χρησιμοποιήστε εντυπωσιακούς στολισμούς και κάντε το κατάστημά σας να δείχνει πιο ζεστό και άνετο και βάλτε τους πελάτες σας σε εορταστική διάθεση. Μπορείτε να ντύσετε το προσωπικό σας με εορταστικές στολές, και βάλτε τους πελάτες σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Είναι γνωστό ότι η μουσική φτιάχνει τη διάθεση, οπότε συγκεντρώσαμε μερικές εορταστικές επιτυχίες στο Spotify και το YouTube για να τις χρησιμοποιήσετε στο κατάστημά σας.   

 

Φτιάξτε τη διάθεση των πελατών σας

Αυτές τις γιορτές περισσότερο από ποτέ, οι πελάτες σας έχουν ανάγκη από ζεστασιά και άνεση. Μπορείτε να τους φτιάξετε τη διάθεση με τις νόστιμες λιχουδιές σας! 

Χρειάζεστε έμπνευση για την εορταστική περίοδο; Ακολουθήστε την Puratos στο Instagram και το Facebook και πάρτε ιδέες από εορταστικές συνταγές. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δικές σας λιχουδιές και να προσθέσετε με ετικέτα την Puratos!
Θα χαρούμε πολύ να δούμε τις δημοσιεύσεις σας και να εμπνευστούμε από τις πεντανόστιμες δημιουργίες σας.