ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ

Πιθανώς το φρυγανισμένο ψωμί να αποτελούσε στο παρελθόν έναν τρόπο συντήρησης του ψωμιού και όχι νόστιμο είδος πρωινού. Οι φρυγανισμένες φέτες ψωμιού διατηρούνταν περισσότερο και ήταν πιο γευστικές. Η πρακτική του φρυγανισμένου ψωμιού ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η λέξη «toast» (φρυγανισμένο ψωμί) μάλιστα προέρχεται από τη λατινική λέξη «tostum», που σημαίνει «καίω ή φρυγανίζω». Το φρυγανισμένο ψωμί παρασκευαζόταν τοποθετώντας μπαγιάτικο ψωμί σε μια πέτρα κοντά στη φωτιά και αργότερα, σε μια λεπτή μεταλλική σχάρα πάνω από τη φωτιά. Το προτεμαχισμένο ψωμί βοήθησε στη διάδοση του φρυγανισμένου ψωμιού και της φρυγανιέρας, καθώς ήταν εύκολο να τοποθετήσει κανείς μερικές ομοιόμορφα κομμένες φέτες ψωμιού στη φρυγανιέρα και να απολαύσει σε λίγα μόλις λεπτά το πρωινό του.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ

O-tentic Durum

Ενεργό συστατικό αρτοποιίας για την παρασκευή αυθεντικού χωριάτικουψωμιού με την γεύση των παλιών καλών καιρών, για τραγανή κόρα &παραδοσιακά αρώματα.

S 500 Actiplus

Βελτιωτικό το οποίο προσδίδει κορυφαία απόδοση, αντοχή και όγκο σε όλες τις ζύμες

S500 Suractive Bleu

Βελτιωτικό υψηλής ποιότητας για κάθε ζύμη με μαγιά ή προζύμι. Προσδίδειμεγάλη ανθεκτικότητα στο ζυμάρι και μεγαλύτερο όγκο. Επίσης ενισχύει τοζυμάρι ώστε να αντέχει στη μηχανική επεξεργασία.

S 500

Βελτιωτικό σε σκόνη για όλα τα αρτοσκευάσματα με μαγιά ή προζύμι.

Puravita Dinkel

Υγιεινά και γευστικά μίγματα αρτοποιίας με σπόρια και δημητριακά.

Magia Levante

Νωπή ή ξερή μαγιά αρτοποιίας.

Soft'r

Βελτιωτικά και βάσεις ειδικά για συσκευασμένα ψωμιά και μαλακά ψημένα προϊόντα.

S500 Kimo Long

Βελτιωτικό το οποίο επιτρέπει σε κάθε ζύμη μετά από μακροχρόνια κατάψυξη(έως 6 μήνες) να έχει τα χαρακτηριστικά του φρέσκου ψωμιού.