Το μπριός σε φόρμα (μπριός ναντέρ) είναι το πιο κλασικό γαλλικό μπριός με πολύ αφράτη και υγρή δομή ψίχας και ντελικάτες βουτυρένιες νότες. Το μπριός ναντέρ γεννήθηκε στο Παρίσι την εποχή της Αικατερίνης των Μεδίκων. Πριν από αυτό, τα μπριός ψήνονταν παντού στη Γαλλία, αλλά μόνο στο Παρίσι τα μπριός παρασκευάζονταν με μαγιά αντί με προζύμι. Και ενώ τα κλασικά παριζιάνικα μπριός της εποχής είχαν χαρακτηριστικό στρογγυλό και θολωτό σχήμα, το παραδοσιακό μπριός ναντέρ ξεχωρίζει, καθώς αποτελείται από δύο σειρές με αρκετές μπάλες ζύμης. Το μπριός αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στους παριζιάνους και κοσμούσε αρκετά συχνά τα τραπέζια των βασιλιάδων και των πριγκίπων. Ο Λουδοβίκος ΙΕ’ είχε ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το μπριός. Αν και παλαιότερα καταναλωνόταν σε ειδικές περιστάσεις, σήμερα το μπριός αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα αφράτα και γλυκά ψωμάκια σε όλη τη Γαλλία.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε BRIOCHE

Sunset Glaze

Επίχρισμα για μεγάλης διάρκειας γυαλάδα σε γλυκά και αλμυρά,χωρίς αυγά, χωρίς δυσάρεστη οσμή. Ιδανικό για ψεκασμό.

Corman

Βούτυρα γάλακτος για την ζαχαροπλαστική. Ιδανικά για μπριός, κέικ, κρέμες βουτύρου, κουλούρια, γλυκά ταψιού, τσουρέκια .

Magia

Νωπή ή ξερή μαγιά αρτοποιίας.

Belcofil Choco Nutolade

Έτοιμη προς χρήση πραλίνα με περιεκτικότητα σε φουντούκι 13% και με κακάο. Παραμένει σταθερή στο ψήσιμο και στην κατάψυξη

Tegral Brioche

Μίγμα σε σκόνη για την παρασκευή brioche. Επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τουτελικού προϊόντος.

Carat Pralina

Πραλίνα φουντουκιού με περιεκτικότητα 8% για γεμίσεις σε κρουασάν, ντόνατς και μπριός.