ΜΑΛΑΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

Ένα ψωμάκι για χοτ ντογκ είναι ένα είδος αφράτου ψωμιού με ειδικό σχήμα, ώστε να περικλείει ένα λουκάνικο (χοτ ντογκ). Γαστρονόμοι ιστορικοί εντόπισαν αναφορές του χοτ ντογκ σε κολεγιακές επετηρίδες ήδη από τη δεκαετία του 1890. Ο όρος ήταν γνωστός στο πανεπιστήμιο Γέιλ, όπου καντίνες χοτ ντογκ πουλούσαν χοτ ντογκ σε σπουδαστές. Η ονομασία αποτελούσε έναν σαρκαστικό υπαινιγμό στην προέλευση και το σχήμα των λουκάνικων, τα οποία μοιάζουν με το ντασχάουντ, το σκυλάκι με τα κοντά πόδια και τον μακρύ κορμό. Σύμφωνα με μια άλλη ιστορία, ένας βαυαρός έμπορος παρουσίασε το ψωμάκι για χοτ ντογκ για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Έκθεση της Λουιζιάνα το 1904. Σύμφωνα με την ιστορία, δάνεισε λευκά γάντια στους πελάτες του για να κρατούν τα καυτά λουκάνικα, αλλά καθώς σχεδόν κανείς δεν του επέστρεφε τα γάντια, αναγκάστηκε να προσφέρει λιγότερα λουκάνικα. Έτσι, ζήτησε από τον γαμπρό του, αρτοποιό, να τον βοηθήσει. Ο αρτοποιός αυτοσχεδίασε ένα μακρύ, αφράτο φρατζολάκι στο οποίο χωρούσε το λουκάνικο. Και έτσι εφευρέθηκε το ψωμάκι για χοτ ντογκ.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε ΜΑΛΑΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

S 500 Actiplus

Βελτιωτικό το οποίο προσδίδει κορυφαία απόδοση, αντοχή και όγκο σε όλες τις ζύμες

S500 Suractive Bleu

Βελτιωτικό υψηλής ποιότητας για κάθε ζύμη με μαγιά ή προζύμι. Προσδίδειμεγάλη ανθεκτικότητα στο ζυμάρι και μεγαλύτερο όγκο. Επίσης ενισχύει τοζυμάρι ώστε να αντέχει στη μηχανική επεξεργασία.

S 500

Βελτιωτικό σε σκόνη για όλα τα αρτοσκευάσματα με μαγιά ή προζύμι.

Magia Levante

Νωπή ή ξερή μαγιά αρτοποιίας.

Soft'r

Βελτιωτικά και βάσεις ειδικά για συσκευασμένα ψωμιά και μαλακά ψημένα προϊόντα.

S500 Kimo Long

Βελτιωτικό το οποίο επιτρέπει σε κάθε ζύμη μετά από μακροχρόνια κατάψυξη(έως 6 μήνες) να έχει τα χαρακτηριστικά του φρέσκου ψωμιού.

Joker

Βοηθητικό για χωριάτικο ψωμί. Δίνει πάχος και χρώμα στην κόρα, σαν να έχειψηθεί σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο και έχει τους χαρακτηριστικούς πόρους τουχωριάτικου ψωμιού στην ψίχα.

Goal Improver

Βελτιωτικό ευρείας χρήσης για όλες τις ζύμες με μαγιά ή προζύμι.