ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η σφολιάτα εφευρέθηκε περίπου στα 1645 από τον βοηθό ενός Γάλλου ζαχαροπλάστη, ονόματι Claudius Gele. Στο τέλος της μαθητείας του, ο Claudius θέλησε να παρασκευάσει ένα νόστιμο καρβέλι ψωμί για τον άρρωστο πατέρα του, στον οποίο είχαν συστήσει μια δίαιτα με νερό, αλεύρι και βούτυρο. Ο Claudius παρασκεύασε μια ζύμη μέσα στην οποία τύλιξε το βούτυρο, άπλωσε τη ζύμη στο τραπέζι, τη δίπλωσε και επανέλαβε τη διαδικασία δέκα φορές, και μετά την έπλασε σε καρβέλι. Ο ζαχαροπλάστης που παρακολουθούσε τη διαδικασία, συμβούλεψε τον Claudius να μην ψήσει το καρβέλι, καθώς πίστευε ότι θα έφευγε όλο το βούτυρο. Παρ’ όλα αυτά, το καρβέλι μπήκε στον φούρνο και καθώς ψηνόταν, τόσο ο ζαχαροπλάστης όσο και ο Claudius έμεναν όλο και πιο έκπληκτοι από το σχήμα και το ασυνήθιστο μέγεθος που αποκτούσε. Αφού τελείωσε τη μαθητεία του, ο Claudius έφυγε για το Παρίσι, όπου έπιασε δουλειά στο ζαχαροπλαστείο Rosabau. Εκεί τελειοποίησε την εφεύρεσή του, η οποία έφερε τεράστια περιουσία και φήμη στο κατάστημα. Στη συνέχεια ο Claudius ταξίδεψε στη Φλωρεντία, όπου εργάστηκε στο ζαχαροπλαστείο των αδερφών Mosca. Οι αδερφοί Mosca σφετερίστηκαν τη δόξα για την εφεύρεση της σφολιάτας, αν και ο Claudius κρατούσε το μυστικό για τον εαυτό του, παρασκευάζοντας πάντα τα γλυκά του κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Cremfil Ultim

Υψηλής ποιότητας και γεύσης έτοιμη υδατική κρέμα με φουντούκι, ιδανική για αρτοσκευάσματα όπως brioche, croissant κ.λ.π. με χρόνο ζωής έως 3 μήνες. Χρήση μετά το ψήσιμο.

Olix

Γαλάκτωμα επάλειψης για τα καλούπια, τις φόρμες, τις λαμαρίνες, κλπ. και γενικά για σκεύη αρτοποιίας.

Corman

Βούτυρα γάλακτος για την ζαχαροπλαστική. Ιδανικά για μπριός, κέικ, κρέμες βουτύρου, κουλούρια, γλυκά ταψιού, τσουρέκια .

Choco Bars

Μπαστούνια πραγματικής σοκολάτας υγείας 36cm 300 & 500 τεμ.

Frangimix

Μίγμα για την παρασκευή αμυγδαλόκρεμας από την PatisFrance.

Cremfil Classic

Έτοιμη κρέμα βανίλια για γέμιση σε προϊόντα αρτοποιίας καιζαχαροπλαστικής.

Dolce Vita

Μίγμα για την παρασκευή κρύας κρέμας ζαχαροπλαστικής.Αντέχει στο ψήσιμο και την κατάψυξη. Αρωματισμένη μεβανίλια.

HAZELNUT Spread

Πραλίνα φουντουκιού για γεμίσεις με απαλή γεύση.