ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η σφολιάτα εφευρέθηκε περίπου στα 1645 από τον βοηθό ενός Γάλλου ζαχαροπλάστη, ονόματι Claudius Gele. Στο τέλος της μαθητείας του, ο Claudius θέλησε να παρασκευάσει ένα νόστιμο καρβέλι ψωμί για τον άρρωστο πατέρα του, στον οποίο είχαν συστήσει μια δίαιτα με νερό, αλεύρι και βούτυρο. Ο Claudius παρασκεύασε μια ζύμη μέσα στην οποία τύλιξε το βούτυρο, άπλωσε τη ζύμη στο τραπέζι, τη δίπλωσε και επανέλαβε τη διαδικασία δέκα φορές, και μετά την έπλασε σε καρβέλι. Ο ζαχαροπλάστης που παρακολουθούσε τη διαδικασία, συμβούλεψε τον Claudius να μην ψήσει το καρβέλι, καθώς πίστευε ότι θα έφευγε όλο το βούτυρο. Παρ’ όλα αυτά, το καρβέλι μπήκε στον φούρνο και καθώς ψηνόταν, τόσο ο ζαχαροπλάστης όσο και ο Claudius έμεναν όλο και πιο έκπληκτοι από το σχήμα και το ασυνήθιστο μέγεθος που αποκτούσε. Αφού τελείωσε τη μαθητεία του, ο Claudius έφυγε για το Παρίσι, όπου έπιασε δουλειά στο ζαχαροπλαστείο Rosabau. Εκεί τελειοποίησε την εφεύρεσή του, η οποία έφερε τεράστια περιουσία και φήμη στο κατάστημα. Στη συνέχεια ο Claudius ταξίδεψε στη Φλωρεντία, όπου εργάστηκε στο ζαχαροπλαστείο των αδερφών Mosca. Οι αδερφοί Mosca σφετερίστηκαν τη δόξα για την εφεύρεση της σφολιάτας, αν και ο Claudius κρατούσε το μυστικό για τον εαυτό του, παρασκευάζοντας πάντα τα γλυκά του κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Cremfil Ultim

Υψηλής ποιότητας και γεύσης έτοιμη υδατική κρέμα με φουντούκι, ιδανική για αρτοσκευάσματα όπως brioche, croissant κ.λ.π. με χρόνο ζωής έως 3 μήνες. Χρήση μετά το ψήσιμο.

Choco Bars

Μπαστούνια πραγματικής σοκολάτας υγείας 36cm 300 & 500 τεμ.

Olix

Γαλάκτωμα επάλειψης για τα καλούπια, τις φόρμες, τις λαμαρίνες, κλπ. και γενικά για σκεύη αρτοποιίας.

Cremfil Classic

Έτοιμη κρέμα βανίλια για γέμιση σε προϊόντα αρτοποιίας καιζαχαροπλαστικής.

CARAT SUPERCREM NUTOLADE

Έτοιμη προς χρήση πραλίνα με περιεκτικότητα σε φουντούκι 13% και με κακάο. Παραμένει σταθερή στο ψήσιμο και στην κατάψυξη

Frangimix

Μίγμα για την παρασκευή αμυγδαλόκρεμας από την PatisFrance.

Spraylix

Άνυδρο λάδι επάλειψης σε μορφή spray για να διατηρεί καθαρές τις πλάκες τιςλαμαρίνες και τα καλούπια

Belcolade Chocolate Sticks

Μπαστούνια πραγματικής σοκολάτας υγείας 6 cm για croissant.