Η πίτσα είναι ένα επίπεδο ιταλικό ψωμί που προέρχεται από τις βόρειες ακτές της Μεσογείου. Στην αρχαία Ρώμη, ο όρος «panis focacius» σήμαινε το επίπεδο ψωμί που ψηνόταν στις στάχτες της φωτιάς («focus» σημαίνει εστία στα λατινικά). Αυτή είναι η προέλευση το ονόματος που χρησιμοποιούμε σήμερα. Στη Γαλλία, αυτός ο τύπος ψωμιού αποτελούσε είδος πολυτελείας προς τα τέλη του μεσαίωνα και ήταν διαθέσιμο σε διάφορα σχήματα και μορφές. Μάλιστα, έγγραφα του 14ου και 15ου αιώνα το παραλλήλιζαν με ένα είδος κέικ που ήταν γνωστό ως πλακούντας - προφανώς για να αποφύγουν τον φόρο που επιβαλλόταν στο ψωμί εκείνη την εποχή.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε PIZZA

O-tentic Durum

Ενεργό συστατικό αρτοποιίας για την παρασκευή αυθεντικού χωριάτικουψωμιού με την γεύση των παλιών καλών καιρών, για τραγανή κόρα &παραδοσιακά αρώματα.

O-tentic Tutto Pugliese

Πλήρες μίγμα για την παρασκευή Ιταλικού παραδοσιακού ψωμιού με ενεργό συστατικό αρτοποιίας βασισμένο σε προζύμι. Για ψωμιά αφράτα, με υγρασία, καλή διατηρησιμότητακαι τραγανή κόρα. Ιδανικό για Ιταλικά παραδοσιακά σνακ.

Pizzatop

Μίγμα σε σκόνη για την παρασκευή σάλτσας για πίτσες.