ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Παρασκευάζεται από αλεύρι, το οποίο παράγεται αποκλειστικά και μόνο από σκληρό σιτάρι και έχει χρυσοκίτρινο χρώμα. Μπορεί να πάρει διαφορετική γεύση, υφή και δομή ανάλογα με τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε όπως π.χ. διαφορετικά προζύμια. Το χωριάτικο ψωμί όπως λέει και ο τίτλος του ήταν το ψωμί του «φτωχού» ενώ οι πλουσιότεροι συνήθιζαν να καταναλώνουν το λευκό ψωμί στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Αργότερα έγιναν γνωστές οι διατροφικές διαφορές μεταξύ των δύο ειδών ψωμιού και η κατανάλωση στράφηκε προς το χωριάτικο ψωμί. Σε όλες τις χώρες προσπαθούν να ξαναγυρίσουν στο καλό παραδοσιακό ψωμί και για αυτό το λόγο υπάρχει και μια άνθιση της τάσης για στροφή στα ψωμιά που περιέχουν φυσικά προζύμια.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

O-tentic Durum

Ενεργό συστατικό αρτοποιίας για την παρασκευή αυθεντικού χωριάτικουψωμιού με την γεύση των παλιών καλών καιρών, για τραγανή κόρα &παραδοσιακά αρώματα.

S 500 Actiplus

Βελτιωτικό το οποίο προσδίδει κορυφαία απόδοση, αντοχή και όγκο σε όλες τις ζύμες

S500 Suractive Bleu

Βελτιωτικό υψηλής ποιότητας για κάθε ζύμη με μαγιά ή προζύμι. Προσδίδειμεγάλη ανθεκτικότητα στο ζυμάρι και μεγαλύτερο όγκο. Επίσης ενισχύει τοζυμάρι ώστε να αντέχει στη μηχανική επεξεργασία.

Sapore Traviata

Προζύμι σίκαλης σε μορφή σκόνης, προέρχεται από αλεύρι σίκαλης το οποίοζυμώνεται με παραδοσιακό τρόπο. Δίνει γεύση και άρωμα στο τελικό προϊόν.

S 500

Βελτιωτικό σε σκόνη για όλα τα αρτοσκευάσματα με μαγιά ή προζύμι.

Sapore Oracolo

Υγρό προζύμι σίκαλης πολύ αρωματικό. Δίνει παρατεταμένη φρεσκάδα καιτραγανή κόρα.

Sapore Aida

Υγρό προζύμι σίκαλης το οποίο προσδίδει όξινη γεύση και βελτιώνει τηνελαστικότητα της ψίχας.

Sapore Fidelio

Υγρό προζύμι σίτου το οποίο προέρχεται από ζύμωση αλεύρου σίτου μεπαραδοσιακό τρόπο. Προσδίδει όξινη γεύση και υγρή προζυμένια ψίχα.