DANISH

Τα δανέζικα είναι ένα είδος γλυκού που παρασκευάζεται με ζύμη που έχει φουσκώσει με μαγιά και περιλαμβάνει στρώσεις από βούτυρο ή μαργαρίνη η οποία τυλίγεται και ανοίγεται αρκετές φορές σε φύλλο. Κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, οι μαθητευόμενοι αρτοποιοί στη Δανία πληρώνονταν σε τροφή και στέγαση, και εργάζονταν επτά ημέρες την εβδομάδα. Δυσαρεστημένοι με αυτή τη μεταχείριση, οι μαθητευόμενοι απαιτούσαν πραγματικούς μισθούς και ένα εβδομαδιαίο ρεπό. Οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγούσαν πουθενά και οι μαθητευόμενοι αποφάσισαν να απεργήσουν. Οι αρτοποιοί κράτησαν ανοιχτά τα καταστήματά τους προσκαλώντας άνεργους αρτοποιούς από τη Βιέννη για να εργαστούν στα αρτοποιία τους. Κάπως έτσι η αρχική συνταγή κατάφερε να φτάσει στη Δανία. Οι Δανοί λάτρεψαν αυτό το νέο γλυκό. Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που το γλυκό αυτό είναι γνωστό ως «Δανέζικο» σε όλο τον κόσμο, ενώ στη Δανία είναι γνωστό ως «WienerbrØd», που σημαίνει «βιεννέζικο ψωμί».

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε DANISH

Cremyvit

Μίγμα για την παρασκευή πλούσιας κρύας κρέμας ζαχαροπλαστικής μόνο με την προσθήκη νερού.Μπορεί να αναμιχθεί με φυτικές και ζωικές κρέμες.

Topfil

Γεμίσεις με ολόκληρα κομμάτια φρούτου για επικάλυψη καιγια γέμιση για την παρασκευή προϊόντων φούρνου ή για χρήση σε κρέμεςπατισερί.

Olix

Γαλάκτωμα επάλειψης για τα καλούπια, τις φόρμες, τις λαμαρίνες, κλπ. και γενικά για σκεύη αρτοποιίας.

Bakefil

Μαρμελάδα βερίκοκο και φράουλα, μαλακή, έτοιμη για χρήση. Αντέχει στο ψήσιμο

Cremfil Classic

Έτοιμη κρέμα βανίλια για γέμιση σε προϊόντα αρτοποιίας καιζαχαροπλαστικής.

Vivafil

Ειδικές γεμίσεις φρούτων, κατάλληλες για ψήσιμο σε ανοιχτές ή κλειστέςζύμες.

Frangimix

Μίγμα για την παρασκευή αμυγδαλόκρεμας από την PatisFrance.

Spraylix

Άνυδρο λάδι επάλειψης σε μορφή spray για να διατηρεί καθαρές τις πλάκες τιςλαμαρίνες και τα καλούπια