CROISSANT

Το κρουασάν παρασκευάζεται με ένα είδος βουτυρένιας σφολιάτας και παίρνει το όνομά του από το χαρακτηριστικό σχήμα ημισελήνου που έχει. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν η Βιέννη βρισκόταν υπό τουρκική πολιορκία, ένας θαρραλέος και άγρυπνος βιεννέζος αρτοποιός εργαζόταν μέχρι αργά το βράδυ. Άκουσε παράξενους υπόκωφους θορύβους και ειδοποίησε τις στρατιωτικές αρχές της πόλης. Αντιλήφθηκαν ότι οι Τούρκοι προσπαθούσαν να εισβάλουν στην πόλη σκάβοντας μια σήραγγα κάτω από τα τείχη. Η σήραγγα καταστράφηκε και ο αρτοποιός έγινε ήρωας. Η μόνη ανταμοιβή που ζήτησε ήταν το αποκλειστικό δικαίωμα να παρασκευάσει ένα ειδικό γλυκό προς τιμήν της μάχης. Το γλυκό αυτό είχε το σχήμα ημισελήνου, το σύμβολο της οθωμανικής σημαίας, και κατά πάσα πιθανότητα συμβόλιζε ότι οι Αυστριακοί έφαγαν τους Τούρκους για πρωινό. Τα «viennoiserie» (βιεννέζικα) οφείλουν τη μεγάλη τους επιτυχία στη Γαλλία στη Μαρία Αντουανέτα της Αυστρίας, η οποία τα έφερε στη Γαλλία στα 1770. Τον 20ό αιώνα, το κρουασάν έγινε το πιο διαδεδομένο είδος πρωινού.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε CROISSANT

Cremfil Ultim

Υψηλής ποιότητας και γεύσης έτοιμη υδατική κρέμα με φουντούκι, ιδανική για αρτοσκευάσματα όπως brioche, croissant κ.λ.π. με χρόνο ζωής έως 3 μήνες. Χρήση μετά το ψήσιμο.

Olix

Γαλάκτωμα επάλειψης για τα καλούπια, τις φόρμες, τις λαμαρίνες, κλπ. και γενικά για σκεύη αρτοποιίας.

Corman

Βούτυρα γάλακτος για την ζαχαροπλαστική. Ιδανικά για μπριός, κέικ, κρέμες βουτύρου, κουλούρια, γλυκά ταψιού, τσουρέκια .

Choco Bars

Μπαστούνια πραγματικής σοκολάτας υγείας 36cm 300 & 500 τεμ.

Frangimix

Μίγμα για την παρασκευή αμυγδαλόκρεμας από την PatisFrance.

Cremfil Classic

Έτοιμη κρέμα βανίλια για γέμιση σε προϊόντα αρτοποιίας καιζαχαροπλαστικής.

Dolce Vita

Μίγμα για την παρασκευή κρύας κρέμας ζαχαροπλαστικής.Αντέχει στο ψήσιμο και την κατάψυξη. Αρωματισμένη μεβανίλια.

HAZELNUT Spread

Πραλίνα φουντουκιού για γεμίσεις με απαλή γεύση.