ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

Το ψωμάκι για χάμπουργκερ είναι ένα αφράτο ψωμάκι. Προσθέτοντας κρέας, μαρούλι, ντομάτα και καρυκεύματα στο κομμένο στη μέση ψωμάκι, φτιάχνεται το «χάμπουργκερ». Ο πρώτος που σέρβιρε χάμπουργκερ πάνω σε ψωμάκι ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο Oscar Weber Bilby, ο οποίος σέρβιρε μπιφτέκια σε ψωμάκια που τα είχε ψήσει η σύζυγός του. Ωστόσο, τα ψωμάκια έμοιαζαν περισσότερο με μικρά φρατζολάκια και λιγότερο με το ψωμάκι για χάμπουργκερ όπως το ξέρουμε σήμερα. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι το σύγχρονο ψωμάκι για χάμπουργκερ εφευρέθηκε το 1916 από έναν μάγειρα ονόματι Walter Anderson. Ο ίδιος θεωρείται και πατέρας της σύγχρονης ψησταριάς. Τα ψωμάκια για χάμπουργκερ είναι στρογγυλά αλλά επίπεδα. Κατά κανόνα είναι μεγαλύτερα σε πλάτος παρά σε ύψος, επομένως μπορούν να συγκρατήσουν ευκολότερα το μπιφτέκι και τα συνοδευτικά, χωρίς να γίνουν πολύ ψηλά.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

S 500 Actiplus

Βελτιωτικό το οποίο προσδίδει κορυφαία απόδοση, αντοχή και όγκο σε όλες τις ζύμες

S500 Suractive Bleu

Βελτιωτικό υψηλής ποιότητας για κάθε ζύμη με μαγιά ή προζύμι. Προσδίδειμεγάλη ανθεκτικότητα στο ζυμάρι και μεγαλύτερο όγκο. Επίσης ενισχύει τοζυμάρι ώστε να αντέχει στη μηχανική επεξεργασία.

S 500

Βελτιωτικό σε σκόνη για όλα τα αρτοσκευάσματα με μαγιά ή προζύμι.

Magia Levante

Νωπή ή ξερή μαγιά αρτοποιίας.

Soft'r

Βελτιωτικά και βάσεις ειδικά για συσκευασμένα ψωμιά και μαλακά ψημένα προϊόντα.

S500 Kimo Long

Βελτιωτικό το οποίο επιτρέπει σε κάθε ζύμη μετά από μακροχρόνια κατάψυξη(έως 6 μήνες) να έχει τα χαρακτηριστικά του φρέσκου ψωμιού.

Joker

Βοηθητικό για χωριάτικο ψωμί. Δίνει πάχος και χρώμα στην κόρα, σαν να έχειψηθεί σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο και έχει τους χαρακτηριστικούς πόρους τουχωριάτικου ψωμιού στην ψίχα.

Goal Improver

Βελτιωτικό ευρείας χρήσης για όλες τις ζύμες με μαγιά ή προζύμι.