CIABATTA

Αυτή η ιταλική σπεσιαλιτέ, η οποία προέρχεται από τη Λομβαρδία, μια αγροτική περιοχή της βόρειας Ιταλίας, είναι τραγανή εξωτερικά με εξαιρετικά ελαφριά δομή ψίχας. Παρασκευάζεται με ελαιόλαδο, το οποίο της προσδίδει μεσογειακή γεύση και μαλακή, λεπτή υφή. Το 1982, μια μικρή ομάδα ειδικών στα άλευρα συγκεντρώθηκε για να συζητήσει για τα ζυμάρια. Ένας από αυτούς, ο Arnoldi Cavallari, μυλωνάς ηλικίας περίπου πενήντα ετών, έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Για αρκετά έτη, η Ρώμη έφριττε μπροστά στις μεγάλες ποσότητες μπαγκετών που εισάγονταν από τη Γαλλία, οι οποίες απειλούσαν να μονοπωλήσουν την κερδοφόρα ιταλική βιομηχανία παρασκευής σάντουιτς. Ήταν καιρός να αντεπιτεθούν με ένα εξίσου εμπορικά βιώσιμο προϊόν. Έτσι λοιπόν, ο Cavallari δημιούργησε την Ciabatta Polesano. Υμνήθηκε ως το ψωμί που έσωσε την Ιταλία και έκτοτε έχει φέρει την επανάσταση στον κόσμο των σάντουιτς.

Συστατικά Puratos για να δημιουργήσετε CIABATTA

O-tentic Durum

Ενεργό συστατικό αρτοποιίας για την παρασκευή αυθεντικού χωριάτικουψωμιού με την γεύση των παλιών καλών καιρών, για τραγανή κόρα &παραδοσιακά αρώματα.

Ciabattini

Μίγμα αρτοποιίας σε σκόνη για Ciabatta με φυσικά προζύμια σίκαλης καισίτου.

Ciabatta

Μίγμα σε σκόνη για την παρασκευή ιταλικού ψωμιού “Ciabatta” με τηνχαρακτηριστική σκληρή κόρα και την ανομοιόμορφη κυψέλωση της ψίχας.