Η διαδρομή της Puratos

Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι και ανακαλύψτε την ιστορία, την κληρονομιά μας και την πορεία μας από το ταπεινό ξεκίνημα μέχρι την παγκόσμια επιτυχία μας.

Από μια νεοσύστατη οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε στο Βέλγιο καταφέραμε να εξελιχτούμε σε έναν παγκόσμιο όμιλο με περισσότερους από 9.000 υπαλλήλους, 93 κέντρα καινοτομίας και περισσότερες από 65 κατασκευαστικές δραστηριότητες σε 81 χώρες μέχρι σήμερα. Κάνουμε με μεγάλη υπερηφάνεια αναδρομή σε έναν αιώνα που χαρακτηρίστηκε από σκληρή δουλειά, θάρρος και καινοτομία. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέψατε να χαράξουμε αυτήν τη διαδρομή και σας καλούμε να μας βοηθήσετε να πορευτούμε στα επόμενα 100 χρόνια κοινής επιτυχίας!

Το ξεκίνημα της Puratos στις Βρυξέλλες

1919

 
Η Puratos ιδρύθηκε στην πρωτεύουσα του Βελγίου, όταν ο Henri Groot αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή και την πώληση πρώτων υλών σε αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες. Για δοκιμή, εισήγαγε ζελατίνη από τις Κάτω Χώρες με σκοπό να ενισχύσει την παραγωγή φτυγανιών. Το 1920, ένωσε τις δυνάμεις του με τον γιο του και ξεκίνησαν να παράγουν είδη ζαχαροπλαστικής και παγωτό. Πατέρας και γιος εργάζονταν μαζί, αρχικά υπό την επωνυμία Henri Groot & Fils, αλλά αργότερα υιοθέτησαν την ονομασία Puratos, η οποία εξακολουθεί να κουβαλά την κληρονομιά τους στο σήμερα.
Η καινοτομία είναι χαραγμένη στο DNA μας

20's

 

Ο Henri Groot και ο γιός του επένδυσαν στην έρευνα και την καινοτομία από την αρχή. Επομένως, η αναζήτηση νέων προϊόντων είναι πράγματι εντυπωμένη στο DNA της Puratos. Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας ήταν για έναν διογκωτικό παράγοντα από μέλι.

Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε το Pura Malté. Φτιαγμένο από ένα μείγμα καβουρδισμένου φύτρου σιταριού, βύνης και πίτουρου, αυτό το νόστιμο ψωμί ήταν καινοτόμο για την εποχή του. Το φύτρο σιταριού καβουρδιζόταν σε ένα μηχάνημα που εφευρέθηκε από τον καθηγητή Picard, ο οποίος είναι γνωστός για τις πτήσεις με αερόστατο ηλίου που έσπασαν κάθε ρεκόρ και την εφεύρεση του βαθυσκάφους, ενός είδους μη επανδρωμένου υποβρυχίου. Επίσης, ήταν και πολύ υγιεινό. Για την ακρίβεια, το σλόγκαν που το συνόδευε ήταν «Διαφύλαξε την υγεία σου με το Pura-Malté!». Προκειμένου το ψωμί να αποκτήσει ακόμα πιο ελκυστική εμφάνιση, χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό οβάλ καλούπι, καθώς και ένα ειδικό περιτύλιγμα για ψωμί. Σήμερα, οι συσκευασίες με την επωνυμία του παρασκευαστή είναι κάτι πολύ σύνηθες, αλλά εκείνη την εποχή θεωρούνταν πολυτέλεια!

Η Puratos συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη μέχρι σήμερα.

Pura-Malté
Η υγεία και η ευημερία αποτελούσαν πάντοτε πρώτη προτεραιότητα

30's

 

Η ονομασία Puratos χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως επιχειρηματική και εμπορική επωνυμία τη δεκαετία του 1930. Μέχρι τότε, η εταιρεία μας μετρούσε στο ενεργητικό της περισσότερα από 36 προϊόντα. Μετά την τεράστια επιτυχία του Pura-Malté, συνεχίσαμε τις έρευνές μας γύρω από την παρασκευή υγιεινών ψωμιών. Δημιουργήσαμε το Germo Blè, ένα είδος ψωμιού με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, και το Pan'Or, ένα μείγμα ψωμιού για όσους ακολουθούσαν ειδική διατροφή.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καταβάλλουν προσπάθειες για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα καλά πράγματα στη ζωή για μεγαλύτερο διάστημα και σε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην Puratos προσπαθούμε να καινοτομούμε ώστε να προσφέρουμε πιο υγιεινές λύσεις σε καθημερινή βάση. Μάθετε περισσότερα για τις υγιεινές λύσεις που προσφέρουμε σήμερα προς όφελος της ευημερίας των καταναλωτών μας..

DonaldDuck
Τα περιστέρια σώζουν την εταιρεία

40's

 

Ο πόλεμος είχε το δικό του τίμημα και στα χρόνια που ακολούθησαν, η προμήθεια λίπαρών και ζάχαρης ήταν περιορισμένη. Επειδή αυτά ήταν βασικά συστατικά, η Puratos υπέστη τεράστιο οικονομικό πλήγμα και όλοι οι εργαζόμενοί μας έλαβαν επιστολή απόλυσης. Ωστόσο, τα ηγετικά στελέχη της εταιρείας δεν μπορούσαν να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο και αναζήτησαν μια θαυματουργή λύση.

Το 1949, οι αγώνες περιστεριών ήταν ένα πολυαγαπημένο χόμπι, ιδιαίτερα μεταξύ των καταναλωτών των ειδών αρτοποιίας. Ανακαλύψαμε τυχαία ότι τα περιστέρια που έτρωγαν ψωμί Pura-Malté φαίνονταν πολύ πιο υγιή και είχαν καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της πτήσης. Έτσι, αρχίσαμε να επισκεπτόμαστε τους διάφορους συλλόγους περιστεριών με σκοπό να πείσουμε τα μέλη τους ότι τα προϊόντα Puratos θα μπορούσαν να κάνουν πρωταθλητές τους φτερωτούς φίλους τους. Τα χωριά και οι πόλεις διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι παραγγελίες άρχισαν να συρρέουν στις βραδινές περιηγήσεις μας. Η Puratos ξεπέρασε τις δυσκολίες και άρχισε και πάλι να ανθίζει— ένα απίστευτο επίτευγμα στα σκληρά μεταπολεμικά χρόνια!

Pigeons
Το πρώτο πραγματικό βελτιωτικό ψωμιού και εξυπηρέτηση πελατών

50's

 

Η τέχνη του ψησίματος δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη. Πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να πάνε στραβά: οι εναλλαγές του καιρού και της θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν το ψωμί. Το αλεύρι της νέας σοδειάς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, η μαγιά μπορεί μην ωριμάσει κατάλληλα, ενώ κάθε μηχάνημα παράγει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Το 1953, κυκλοφορήσαμε το T500—το πρώτο πλήρες βελτιωτικό ψωμιού που περιλαμβάνει λίπος, γαλακτωματοποιητή, ζάχαρη και βιταμίνη C. Ο πρώτος εμπορικός αντιπρόσωπος της εταιρείας άρχισε να ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να παρουσιάσει στους αρτοποιούς αυτό το νέο θαυματουργικό συστατικό. Επίσης, εκδώσαμε ένα περιοδικό προκειμένου οι πληροφορίες να είναι πιο άμεσα διαθέσιμες. Συντάξαμε εγχειρίδια, οργανώσαμε σεμινάρια και δημιουργήσαμε μέχρι και μια γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για να απαντάμε στις ερωτήσεις των πελατών μας.

Σήμερα, θέτουμε στη διάθεσή σας ολόκληρο παγκόσμιο δίκτυο Κέντρων Καινοτομίας και μια ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και τη σοκολατοποιία.

T500
Νέα κεντρικά γραφεία στο Βέλγιο και δεύτερη γενιά

60's

 

Τη δεκαετία του 1960, εγκαινιάσαμε τα κεντρικά γραφεία μας στο Groot-Bijgaarden, στα περίχωρα των Βρυξελλών, όπου βρισκόμαστε μέχρι σήμερα. Σε αυτό το σημείο του ταξιδιού μας, η δεύτερη γενιά της οικογένειας Puratos άρχισε επίσης να εντάσσεται στην εταιρεία. Σύντομα σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής διεθνοποίησης, εισάγοντας νέα, καινοτόμα προϊόντα και διαφοροποιώντας την γκάμα των προϊόντων μας.

PuratosGrootBijgaarden
Ψωμί προηγμένου επιπέδου

70's

 

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970 —20 χρόνια μετά την εισαγωγή του επαναστατικού T500 — ο ανταγωνισμός μάς είχε προλάβει, τουλάχιστον από τεχνική άποψη. Προκειμένου η Puratos να ξεχωρίσει, το προσωπικό των εργαστηρίων μας καλούνταν να συλλάβει άμεσα μια πρωτότυπη, φρέσκια ιδέα!

Το 1975, δημιουργήθηκε το S500. Χάρη σε αυτό το βελτιωτικό προηγμένου επιπέδου, μπορέσαμε σταδιακά να επεκταθούμε σε νέες αγορές στην Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Το S500 αποτέλεσε έκτοτε ένα σημαντικό προϊόν για τον όμιλο μας, με πάνω από 100 φόρμουλες προσαρμοσμένες στις κατά τόπους ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Πλέον, πραγματοποιείται μια πώληση S500 κάθε 80 δευτερόλεπτα σε κάποιο μέρος του κόσμου!

S500
Η αρχή της Belcolade—της αυθεντικής βελγικής σοκολάτας

80's

 

Τη δεκαετία του 1980, ξένοι όμιλοι άρχισαν να αγοράζουν μία προς μία μεγάλες βέλγικες εμβληματικές εταιρείες στον κόσμο της σοκολάτας. Η χώρα κινδύνευε να χάσει ένα κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς της. Παράλληλα, η Puratos συνειδητοποίησε ότι η σοκολάτα ήταν ο κρίκος που έλειπε για ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Έτσι γεννήθηκε η Belcolade.

Η προέλευση των κόκκων κακάο, η επεξεργασία, η ζύμωση και η ξήρανση στην οποία υποβάλλονται μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τη γεύση της σοκολάτας. Ως εκ τούτου, η Puratos διεκδίκησε με επιμονή τον πλήρη έλεγχο όλων των συστατικών που χρησιμοποιούσε και της διαδικασίας παρασκευής σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας των κόκκων κακάο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν την Belcolade μια σοκολάτα με εξαιρετική γεύση!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Belcolade, ανατρέξτε στη διεύθυνση www.belcolade.com

Belcolade
Τελειοποίηση ολόκληρης της διαδικασίας παραγωγής

90's

 

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’90, η Puratos ήταν η μοναδική εταιρεία του κλάδου που παρήγαγε μόνη της όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία ενός βελτιωτικού υψηλής απόδοσης ή ενός μείγματος ψωμιού. Επίσης, εκείνη την περίοδο κυκλοφορήσαμε τη σειρά προζυμιών μας με την ονομασία «Sapore», έναν αναγραμματισμό της λέξης «operas (όπερες)», με αφορμή την οποία όλα τα προϊόντα Sapore πήραν το όνομά τους από ένα διάσημο λυρικό έργο, π.χ. Traviata, Norma, Oracolo, και πολλά άλλα.

Ανακαλύψτε την τρέχουσα σειρά βελτιωτικών και προζυμιών μας.

SaporeTraviata
Κυκλοφορία του O-tentic και περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων μας

2000's

 

Αξιοποιώντας μια τεχνολογία ζύμωσης τελευταίας γενιάς, η Puratos δημιούργησε το O-tentic. —ένα προϊόν που επιτρέπει στους αρτοποιούς να δημιουργούν με εύκολο τρόπο ψωμιά με μοναδικό αρωματικό προφίλ και αυθεντικό χαρακτήρα. Όλα αυτά με μόλις τέσσερα συστατικά: αλεύρι, νερό, αλάτι και O-tentic!

Το 2004, η Puratos εξαγόρασε την PatisFrance, —την κορυφαία γαλλική εταιρεία διανομής και παρασκευής που ειδικεύεται στην επεξεργασία φρέσκων φρούτων και ξηρών καρπών. TΣε συνδυασμό με την κυκλοφορία και άλλων νέων προϊόντων όπως Harmony Sublimo, το Cryst-o-fil, το Ambianteand και το Acti-fresh, αυτή η κίνηση μας επέτρεψε να επεκτείνουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας για να ενισχύσουμε αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες και σοκολατοποιούς.

Otentic
Taste Tomorrow (Οι Γεύσεις του Αύριο)—η πρώτη παγκόσμια έρευνα με τη συμμετοχή καταναλωτών για την αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και τη σοκολατοποιία.

2011

 

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει και να εξελίσσεται, κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να μπορείτε να προβλέψετε τι θα ακολουθήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο, στα τέλη του 2011, η Puratos συγκέντρωσε, για πρώτη φορά, δεδομένα από καταναλωτές σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις συνήθειες και τις απόψεις τους όσον αφορά το ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, τη ζαχαροπλαστική και τη σοκολάτα. Αυτή η πρωτοβουλία οδήγησε στη διενέργεια της μοναδικής έρευνας Taste Tomorrow (Οι Γεύσεις του Αύριο), η οποία παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις συμπεριφορές και τις επιλογές των καταναλωτών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, παρακολουθώντας την εξέλιξη των τάσεων και φέρνοντας στο φως νέες.

TasteTomorrow
Παρουσίαση του Sensobus – ενός πλήρως εξοπλισμένου κινητού οργανοληπτικού εργαστηρίου

2012

 

Γνωρίζουμε ότι η γεύση αποτελεί βασικό παράγοντα κατά την έρευνα αγοράς προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας. Αλλά πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να δημιουργήσουν τα πιο γευστικά τελικά προϊόντα; Μα φυσικά, απευθυνόμενοι απευθείας στους καταναλωτές και ρωτώντας τους!

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λανσάραμε το Sensobus το 2012, το μοναδικό και πλήρως εξοπλισμένο κινητό οργανοληπτικό εργαστήριο που μπορεί να μεταφερθεί στα σημεία όπου οι καταναλωτές ψωνίζουν τρόφιμα και να φιλοξενήσει έως 300 άτομα την ημέρα! Από τη στιγμή που άρχισε να χρησιμοποιείται, αναπτύχθηκε μια ολοκληρωμένη σειρά κινητών λύσεων οργανοληπτικής ανάλυσης για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα μέσο παραδοσιακής έρευνας η οποία διεξάγεται με σύγχρονο τρόπο.

Μάθετε περισσότερα για το Sensobus της εταρείας μας.

Sensobus
Εγκαίνια της μοναδικής Βιβλιοθήκης Προζυμιών

2013

 

Στην Puratos, το πάθος μας για το προζύμι έχει βαθιές ρίζες στον χρόνο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον του ψωμιού βρίσκεται στο παρελθόν του. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτού του είδους την κατανόηση της διαδικασίας ζύμωσης με τους πελάτες μας και που τους βοηθάμε να δημιουργήσουν νόστιμα ψωμιά υψηλής ποιότητας, όπως τις παλιές καλές μέρες!

Το 2013, εγκαινιάσαμε τη «Βιβλιοθήκη Προζυμιών της Puratos» στο Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού στην πόλη Saint-Vith του Βελγίου. Σε αυτήν, μπορείτε να βρείτε μια αυθεντική συλλογή προζυμιών από όλο τον κόσμο. Σήμερα, στη μοναδική βιβλιοθήκη προζυμιών μας διατηρούνται περισσότερα από 130 προζύμια.

SourdoughLibrary
Εγκαίνια της πρώτης Σχολής Αρτοποιίας στη Βομβάη της Ινδίας

2014

 

Όταν η Puratos άρχισε τις δραστηριότητές της στην Ινδία, παρατηρήσαμε ότι υπήρχαν πολλά παιδιά στους δρόμους. Ήταν μικρής ηλικίας, με λιγοστές ελπίδες για το μέλλον. Οι γονείς τους αμείβονταν με πολύ χαμηλούς μισθούς και δεν μπορούσαν να επενδύσουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Ταυτόχρονα, η αναζήτηση εξειδικευμένων τεχνικών συμβούλων αποδεικνυόταν όλο και πιο δύσκολη—ήταν μια δυσκολία την οποία μοιραστήκαμε με τους πελάτες μας, οι οποίοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή έλλειψη εξειδικευμένων αρτοποιών, ζαχαροπλαστών και σοκολατοποιών.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τη Σχολή Αρτοποιίας που ιδρύσαμε μόλις λίγα χρόνια αργότερα, το 2014, την πρώτη σχολή που άνοιξε στη Βομβάη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σχολών Αρτοποιίας. Ακολούθησαν πολλές ακόμα σε άλλες χώρες, όπως στη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική, τη Ρουμανία και τις Φιλιππίνες.

Διαβάστε περισσότερα για το Ίδρυμα Σχολών Αρτοποιίας.

BakerySchoolIndia
Έναρξη εφαρμογής προγράμματος Cacao-Trace : μια προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στη βιώσιμη παραγωγή πρώτων υλών

2015

 

Ο παραδοσιακός τρόπος εργασίας στη βιομηχανία της σοκολατοποιίας δεν ενδείκνυται για ένα βιώσιμο μέλλον. Επιπλέον, οι αμοιβές των καλλιεργητών κακάο είναι υπερβολικά χαμηλές. Αυτό έχει αναγκάσει πολλούς από αυτούς να διακόψουν την καλλιέργεια και να στραφούν σε άλλα είδη καλλιεργειών ή απλά να εγκαταλείψουν τελείως τη γεωργία.

Στην Puratos, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη σοκολάτα. Αυτό που κάνει το πρόγραμμά μας περί βιώσιμης προμήθειας κακάο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι επικεντρώνεται στη δημιουργία αξίας για όλους, από τους καλλιεργητές κακάο μέχρι τους καταναλωτές.

Το πρόγραμμα Cacao-Trace εγγυάται ότι οι καλλιεργητές λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή αμοιβή για τους καρπούς κακάο με τους οποίους μας προμηθεύουν. Λαμβάνουν προνομιακή τιμή και το μοναδικό μας μπόνους σοκολάτας που ανέρχεται σε 0,10 ευρώ ανά κιλό που πωλείται. Οι δε καταναλωτές επωφελούνται με τη σειρά τους από τη βελτιωμένη γεύση. Η εξαιρετική εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτουμε στον τομέα της ζύμωσης σε συνδυασμό με ένα απαράμιλλο διεθνές δίκτυο κέντρων επεξεργασίας μετά τη συγκομιδή αποτελεί το κλειδί για τη δημιουργία σοκολάτας ανώτερης γεύσης. Εξασφαλισμένη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα!

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Cacao-Trace .

CacaoTrace
Νέοι μέτοχοι συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, γεγονός που ενισχύει τη δέσμευσή μας απέναντι στην επόμενη γενιά

2016

 

Ένα από τα δυνατά σημεία των οικογενειακών εταιρειών όπως η Puratos είναι ότι σκέφτονται με γνώμονα τις γενιές και όχι τα τριμηνιαία αποτελέσματα. Το 2016, η νέα γενιά μετόχων εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο και τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός αντίκτυπου που υπερβαίνει την οικονομική αξία. Πρόκειται για μία από τις σαφείς δεσμεύσεις μας τα τελευταία 100 χρόνια, την οποία είμαστε πρόθυμοι να διαιωνίσουμε. Το κάνουμε για τους αγρότες και τους προμηθευτές με τους οποίο συνεργαζόμαστε, τους ανθρώπους της Puratos, τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε, την κληρονομιά των προϊόντων μας, την υγεία και την ευημερία των πελατών και των καταναλωτών μας, και τέλος, για τον πλανήτη Γη.

Ανακαλύψτε τις τις δεσμεύσεις μας προς εσάς και τις μελλοντικές γενιές.

OurCommitments
100 χρόνια Puratos

2019

 
Η Puratos έχει διανύσει έναν απίστευτο δρόμο μέσα σε εκατό χρόνια. Το 1919, τα πρώτα καρβέλια ψωμιού ψήθηκαν σε ένα μικρό εργαστήριο στις Βρυξέλλες και παραδόθηκαν μόνο σε λίγους αρτοποιούς. Το 2019, ένας διεθνής όμιλος με τζίρο δύο δισεκατομμυρίων ευρώ απασχολεί πάνω από 9.000 εργαζόμενους σε 63 παραγωγικές μονάδες και 104 θυγατρικές. Η γκάμα των προϊόντων καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αρτοποιών, ζαχαροπλαστών, σοκολατοποιών, λιανοπωλητών, βιομηχανιών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών τροφίμων σε περίπου εκατό χώρες.
100YearsPuratos
Η κληρονομιά μας για το μέλλον

2021

 

TΚανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την επείγουσα ανάγκη για μείωση του παγκόσμιου περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Η κλιματική αλλαγή, η εκτεταμένη παραγωγή τροφίμων και οι επιβλαβείς εκπομπές είναι μόνο μερικές από τις μεγάλες ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα.

Γι’ αυτό, η Puratos συμμετείχε στο φιλόδοξο πρόγραμμα Mission to Mars (Αποστολή στον Άρη). Με τις πιο αντίξοες συνθήκες του πλανήτη Άρη να αποτελούν μια εξωπραγματική πηγή έμπνευσης, στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τη νοοτροπία καινοτομίας και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναπτύξουν την επιχείρησή τους με πιο βιώσιμο τρόπο, εξασφαλίζοντας έναν καθολικά θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής ψωμιού, ειδών ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας. Μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και έτσι να εξασφαλίσουμε υγιεινά, θρεπτικά και νόστιμα τρόφιμα για τη ζωή στη Γη στο μέλλον.

Προκειμένου να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων, υπηρεσιών και συστατικών και να προωθήσουμε τη συνεργασία με νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 2021 δημιουργήσαμε το ταμείο FoodTech Venture, Sparkalis. Το Sparkalis θα παρέχει στους παρασκευαστές τροφίμων και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις την ενίσχυση που χρειάζονται ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιτυχημένα εγχειρήματα.

SpaceBakery