(ΠΙΟ) ΚΑΘΑΡΗ ΕΤΙΚΕΤΑ

Οι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν τη σύσταση της τροφής τους. Για τον λόγο αυτό δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην ετικέτα των προϊόντων. Οι καταναλωτές προτιμούν τις σύντομες και ξεκάθαρες ετικέτες, που αναγράφουν κυρίως φυσικά συστατικά και ονομασίες συστατικών που γνωρίζουν ή κατανοούν.

(ΠΙΟ) ΚΑΘΑΡΗ ΕΤΙΚΕΤΑ

Ο όρος «καθαρή ετικέτα» είναι ένας ευρέως αποδεκτός όρος που χρησιμοποιείται στον κλάδο μας, αλλά για τον οποίο δεν υφίσταται κανονιστικός ορισμός. Συχνά έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση ή τη μείωση ορισμένων συστατικών (π.χ. χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς τεχνητές χρωστικές ύλες, χωρίς τεχνητές αρωματικές ύλες, κ.λπ.)

Η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι ένα προϊόν καθαρής ετικέτας πρέπει να περιέχει έναν σύντομο και σαφή κατάλογο «γνωστών» συστατικών. Η κοινή γνώμη σχετικά με την καθαρή ετικέτα εξελίσσεται διαρκώς και διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την περιοχή και τη χώρα. Εκτός αυτού, η καθαρή ετικέτα αποτελεί κινούμενο στόχο. Για τον λόγο αυτό, εμείς στην Puratos θεωρούμε πιο κατάλληλο τον όρο «“πιο” καθαρή ετικέτα», καθώς δεν δείχνει μια τελική κατάσταση αλλά μια διαδικασία σε εξέλιξη.

Συνδυασμένες επιδράσεις των συστατικών

Η Puratos διαθέτει τεχνογνωσία στα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην αρτοποιία, την ζαχαροπλαστική και τη σοκολατοποιία. Καθώς έχουμε τελειοποιήσει τις γνώσεις μας στην αλληλεπίδραση όλων των συστατικών, είμαστε συχνά σε θέση να συμβάλουμε στη δημιουργία πιο σύντομων και σαφέστερων καταλόγων συστατικών για τα έτοιμα προϊόντα. Ας εξετάσουμε, για παράδειγμα, ένα μάφιν με γέμιση. Προσφέρουμε όλα τα συστατικά του προϊόντος: το μίγμα για να το ψήσετε, καθώς επίσης τη γέμιση και τη διακόσμηση. Με τον εντοπισμό των συνδυασμένων επιδράσεων των διαφορετικών συστατικών, εγγυόμαστε ότι μπορούμε να μειώσουμε τον συνολικό αριθμό των συστατικών που αναγράφονται στην ετικέτα.

(Πιο) καθαρή ετικέτα οπουδήποτε είναι δυνατόν

Η Puratos διαθέτει μια τεράστια κληρονομιά προϊόντων που σημειώνουν επιτυχία εδώ και δεκαετίες, όπως για παράδειγμα το S500 που είναι γνωστό ως το καλύτερο βελτιωτικό αρτοποιίας. Εκτός από τις κανονικές σειρές αυτών των προϊόντων, προσφέρουμε και εναλλακτικές λύσεις “πιο” καθαρής ετικέτας. Ωστόσο, κάθε νέο προϊόν διαθέτει εξ ορισμού όσο το δυνατόν πιο καθαρή σύνθεση από την πρώτη στιγμή.