Ψωμί Ορεινής Θεσσαλίας με O-tentic

Εκτέλεση Συνταγής

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και για 2’ στην δεύτερη (για ταχυζυμωτήριο).

Πρώτη ωρίμανση
50’

Βάρος ζύμης
Κόβουμε τεμάχια σε βάρος 1500 g.

Σχήμα
Δίνουμε σχήμα καρβελιού πλάθοντάς το απαλά. Κατόπιν πιέζουμε τη ζύμη ώστε να μειωθεί το ύψος του αρκετά και τοποθετούμε σε τελάρο.

Στόφα
30-40’ / 38 °C /75% υγρασία.

Πριν το ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε σταυρό.

Θερμοκρασία φούρνου
220 °C με λίγο ατμό.

Χρόνος ψησίματος
±45’ (μετά από 20’ κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C και ανοίγουμε το τάμπερ).

Ψωμί Ορεινής Θεσσαλίας με O-tentic

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές