Προφιτερόλ με Cremyvit

Γραμμάρια (g)
ΚΡΕΜΑ
Cremyvit 400
Κρέμα Γάλακτος 35% Du Pont Morin 300-350
Chantypack 300-350
Νερό 1000
ΣΟΥ
Νερό καυτό 1300-1400
Tegral Clara 1000
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Chantypack 1000
Belcolade Noir Selection 700
Κονιάκ 50

ΚΡΕΜΑ

Βήμα 1ο
Βράζουμε το νερό και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την Cremyvit αργά και ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει.

Βήμα 2ο
Βράζουμε την κρέμα με τη Chantypak και τις προσθέτουμε σταδιακά ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν ανακατευτούν, η κρέμα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Σερβίρουμε με βαθιά κουτάλα σε μπολ, όπως προφιτερόλ – πουτίγκες – εκμέκ – κανταΐφι.

Βήμα 3ο
Για σοκολάτα, προσθέτουμε μετά το ανακάτεμα ±10% σοκολάτα Υγείας Belcolade.

Βήμα 4ο
Αυξομειώνοντας τις κρέμες, ρυθμίζουμε το δέσιμο του τελικού προϊόντος.

ΣΟΥ

Βήμα 1ο
Βάζουμε το μίγμα στο μίξερ με το μισό νερό στην 1η ταχύτητα. Ξεκολλάμε από τον κάδο του μίξερ το μίγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό. Κατόπιν, χτυπάμε στην 3η ταχύτητα για ±5’. Ψήνουμε στους 180 ̊C με ανοιχτό το τάπερ για ±30-35’.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Βήμα 1ο
Βράζουμε τη φυτική κρέμα Chantypak, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα Belcolade C501/J. Τέλος, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Προφιτερόλ με Cremyvit

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές