Premium λαγάνα με O-tentic για την Καθαρά Δευτέρα

Γραμμάρια (g)
Αλεύρι Τ. 70% 500
Αλεύρι κίτρινο 500
O-tentic Durum 40
Νερό (θερμοκρασία βρύσης) 750
Αλάτι 18
Ζάχαρη 40
Λάδι 40
total 1888

Βήμα 1ο
Κρατάμε μία μικρή ποσότητα νερού και το προσθέτουμε σταδιακά κατά τη διάρκεια του ζυμώματος. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα 4΄ και στη 2η άλλα 4΄.

Βήμα 2ο
Πρώτη ωρίμανση 50-60'. Δίνουμε σχήμα. Αφήνουμε στη στόφα 30-40'.

Βήμα 3ο
Πριν το φούρνο περνάμε την επιφάνεια με ζαχαρόνερο. (90g ζάχαρη σε 1Kg νερό).

Βήμα 4ο
Πασπαλίζoυμε με σουσάμι.

Βήμα 5ο
Αν τρυπήσουμε με πιρούνι φουρνίζουμε στους 220°C με ατμό για περίπου 30'. Αν χρησιμοποιήσουμε τον ειδικό πλάστη αφήνουμε 10΄ ακόμα πριν το φούρνισμα.

Premium λαγάνα με O-tentic για την Καθαρά Δευτέρα

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Εξερεύνηση

σχετικές συνταγές