Dolcinotte Milanese Veloce - Panettone

Εκτέλεση Συνταγής

Ανάμιξη
Ρίχνουμε στον κάδο τα 6000g νερού σε θερμοκρασία +-20°C. Προσθέτουμε το μίγμα Dolcinotte Milanese Veloce CL και τη μαγιά. Αναμιγνύουμε στην 1η ταχύτητα για 10΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ζύμωμα
Ζυμώνουμε για 25΄ στην 2η ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε τα φρούτα και συνεχίζουμε το ζύμωμα στην 1η ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμάρι.

Στόφα
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη και αφήνουμε για ωρίμανση στη στόφα για 40΄.

Μορφοποίηση
Κόβουμε και μορφοποιούμε σε "μπάλες" των 600g και τις τοποθετούμε στις ειδικές φόρμες για Panettone.

Στόφα
Στοφάρουμε για 1 ώρα και 30΄ στους 35°C με 75% υγρασία.

Συνθήκες ψησίματος
Βάζουμε τα πανετόνε στον αερόθερμο φούρνο στους 200°C και μειώνουμε κατευθείαν τη θερμοκρασία στους 170°C. Ψήνουμε για 40΄.

Τελικό βήμα
Μετά το ψήσιμο αναποδογυρίζουμε τα καλούπια, για τουλάχιστον 4 ώρες και κατόπιν συσκευάζουμε.