Οι σχολές Αρτοποιίας της Puratos για τη βελτίωση της ζωής σε Ινδία και Βραζιλία

Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να ανταλλάσσουμε τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία μας με τους εμπορικούς μας εταίρους, αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες, σουπερμάρκετ, βιομηχανία, στους οποίους προμηθεύουμε συστατικά, αλλά και να βοηθήσουμε τις μη προνομιούχες κοινότητες στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε. Το να είμαστε ένας αξιόπιστος τοπικός εταίρος είναι μέρος της φιλοσοφίας μας για τις διεθνείς επιχειρήσεις την οποία εκφράζουμε ανοίγοντας σχολές αρτοποιίας στην Ινδία και τη Βραζιλία.

Όπως και σε πολλές άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, οι γεύσεις των καταναλωτών σε Ινδία και Βραζιλία δυτικοποιούνται ολοένα και περισσότερο με τη ζήτηση να αυξάνεται συνεχώς για τελικά προϊόντα, όπως κέικ, αρτοσκευάσματα και σοκολάτες.  Τα σουπερμάρκετ, τα αρτοποιία και τα ζαχαροπλαστεία, καθώς και τα ξενοδοχεία και τα κρουαζιερόπλοια, επιθυμούν να αυξήσουν την γκάμα των προϊόντων που πρόκειται να προσφέρουν, αλλά πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις από εξειδικευμένο προσωπικό.

Αρτοποιοί του μέλλοντος

Αποφασισμένη να διδάξει σε νέους ανθρώπους τις δεξιότητες που χρειάζονται προκειμένου να εργαστούν στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και της σοκολατοποιίας, η Puratos έχει επενδύσει σε δύο σχολές αρτοποιίας, η μία βρίσκεται στη Βραζιλία και η άλλη στην Ινδία. Και στις δύο χώρες, τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται μαθητές πέραν της βασικής εκπαίδευσης και να τους προσφέρουν την απαραίτητη πρακτική εκπαίδευση προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης περιόδους πρακτικής άσκησης σε διάφορες εταιρείες κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές πληρώνονται. Επιπλέον, δεσμευόμαστε να προσλαμβάνουμε μαθητές που αποφοίτησαν από τις σχολές στην Ινδία, τη Βραζιλία ή αλλού ή να τους τοποθετούμε σε κάποιον από τους εταίρους μας.

Βάσει της αποδεδειγμένης επιτυχίας των προγραμμάτων στην Ινδία και τη Βραζιλία, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα, έτσι ώστε περισσότεροι νέοι άνθρωποι από τις αναπτυσσόμενες χώρες να μπορούν να μετατρέψουν το πάθος τους για την αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και τη σοκολατοποιία σε έναν ικανοποιητικό τρόπο ζωής.

Ινδία

Η πρώτη μας σχολή αρτοποιίας εγκαινιάστηκε στην Ινδία, τον Αύγουστο του 2014. Είκοσι πέντε μαθητές από μη προνομιούχες περιοχές παρακολουθούν το πρόγραμμα κάθε χρόνο. Τα μαθήματα είναι πολλά και ποικίλα, από το να μαθαίνουν τα βασικά στη μαγειρική και την αρτοποιία έως πιο προχωρημένα μαθήματα στη ζαχαροπλαστική και τη σοκολατοποιία.

Βραζιλία

Τον Απρίλιο του 2015, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Gol de Letra Foundation», εγκαινιάσαμε ένα παρόμοιο πρόγραμμα σε μια μη προνομιούχα γειτονιά του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, όπου κάθε χρόνο, περίπου είκοσι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια για χρονικά διαστήματα των 18 μηνών.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις σχολές μας αρτοποιίας, επισκεφθείτε μας στη σελίδα Επικοινωνία.